Børn og unge

Det Jyske Musikkonservatorium underviser også børn og unge i forskellige aldre. Det kan være børn og unge, som viser et specielt talent, eller børn og unge, som har en speciel interesse i musik. 

Kaninordning

Da mange af konservatoriets voksne studerende læser til musiklærer, behøver de erfaring i at lære fra sig. Derfor har konservatoriet en såkaldt kaninordning, hvor man kan melde sig som en slags "prøvekanin" for de studerende og dermed få gratis undervisning. 

Læs mere via menuen Kaninordning til venstre.

Lørdagsskole

Henvender sig fortrinsvis til unge, der gerne vil prøve kræfter med en konservatorieuddannelse.

Læs mere via menuen Lørdagsskole til venstre.

Sommerkursus

DJM's afdeling i Aalborg udbyder hvert år i august en summer camp for øvede rytmiske musikere fra 15 år.

Læs mere via menuen Sommerkursus til venstre.

De tidligere sommerkurser for klassiske musikere i Aarhus er for tiden erstattet af andre tiltag.

Rytmisk blæserworkshop

Gratis workshop for unge rytmiske blæsere, der overvejer at søge ind på MGK eller konservatoriet. Holdundervisning, sammenspil og rundvisning på konservatoriet er bl.a. på dagens program.

Læs mere via menuen Rytmisk blæserworkshop til venstre.

DJM’s Pigekor

Det Jyske Musikkonservatoriums Pigekor består af ca. 45 piger i alderen 13-19 år. Koret har et vidtfavnende repertoire med ny og gammel og med klassisk og rytmisk musik. Udover koncerter arrangerer koret også rejser til udlandet. Koret har bl.a. været i Island, Litauen og Mallorca. Koret deltager jævnligt i konkurrencer og vandt fx førstepræmien på 25.000 kr. ved "Sangerdyst fra kyst til kyst" i 2010.

Pigekoret er et samarbejde mellem Det Jyske Musikkonservatorium og Aarhus Musikskole. Koret indgår som en del af musikskolens korskole.

Korets faste dirigent er Helle Høyer. Se mere (bl.a. kontaktinfo) på hjemmesiden: www.djm-pigekor.dk  

U-Days i Århus

U-Days er uddannelsesdage, hvor en lang række århusianske uddannelsesinstitutioner åbner deres døre for eventuelle optagelsessøgende. Det ligger hvert år omkring d. 1. marts.

Du vil møde studievejledere og nogle af de studerende fra konservatoriet, som vil fortælle om vores forskellige uddannelser indenfor rytmisk, klassisk og elektronisk musik.

Åbent Hus i Aalborg

Åbent Hus Aalborg er en uddannelsesdag, hvor videregående uddannelsesinstitutioner i Nordjylland samlet præsenterer deres uddannelser på uddannelsesmesse i Musikkens Hus og Create, Aalborg Universitet. Det ligger hvert år omkring d. 1. marts.

Du vil møde studielederen og nogle af de studerende fra konservatoriet, som vil fortælle om vores forskellige uddannelser i Aalborg indenfor rytmisk og elektronisk musik. Der vil desuden være et par koncerter og eventuelt mulighed for rundvisning på konservatoriet.

Siden er sidst opdateret tor d. 21. juni 2018

Sommerkursus 2016
Rytmisk blæserworkshop

Konservatoriet deltog i talentudviklingsprojektet UnderGround 2011 for unge blæsere i Herning.

DJM's Pigekor