Opus 17 – klaverfestival

The Beethoven Legacy

Musikhuset Aarhus, Lille Sal

Mandag d. 9. – Fredag d. 13. oktober kl. 19.30
Lørdag d. 14. oktober og søndag d. 15. oktober kl. 15.00


I år er temaet musik af Ludwig van Beethoven. Beethovens 32 klaversonater er en af hjørnestenene i klassiske pianisters repertoire. Professor Anne Øland, som startede festivalen i 2007 (men som desværre døde i 2015), havde den idé, at sonaterne hvert 6. år skulle være omdrejningspunkt for Opus-festivalen -  på den måde ville alle klaverstuderende have medvirket i mindst én Beethoven-festival efter de fem år på konservatoriet.

2017 er ifølge denne tradition Beethoven-år, men dette år præsenterer festivalen et bredere udsnit af Beethovens værker. Ud over hans sonater vil festivalen også kaste lys over Beethovens øvrige klaverværker, lige som der også vil være udvalgte sang- og kammermusikværker i det righoldige program.

Besøg fra Moskva
Siden 2009 har festivalen haft besøg af professor Irina Ossipova og hendes studerende fra Tchaikovsky-konservatoriet i Moskva, og de kommer naturligvis også i 2017. I festival-ugen er der masterclass på dansk og russisk manér om dagen; om aftenen er der koncerter, som præsenterer masser af vidunderlig klavermusik og store talenter- alt helt åbent for det aarhusianske publikum, med gratis entré.

Siden er sidst opdateret tor d. 5. oktober 2017