PANORAMA Festival 2017

lørdag d. 24. juni i Musikhuset Aarhus kl. 15 og kl. 17
Fri entre

Ved PANORAMA Festival 2017 præsenterer en række komponiststuderende nogle af deres nyeste værker ved to koncerter.

Publikum kommer til at opleve et spændende og mangfoldigt tværsnit af hvad der rører sige lige nu blandt unge komponister i Danmark. Næsten alle værkerne er fra 2016-2017, og musikken omfatter både solostykker, bl.a. for orgel og for saxofon, og værker for klavertrio eller stort ensemble.


Åbningskoncert: lørdag d. 24. juni kl. 15.00
Symfonisk Sal, Musikhuset Aarhus

Faces Ensemble og Trio Gemini spiller værker af 6 DJM-komponister: Eric Sutherland eksperimenterer med 9 akkorder på det store koncertorgel i Symfonisk Sal, Klavs Kehlet Hansen eksperimenterer med elektronik og sologuitar og Loïc Destremau eksperimenterer med solosaxofon udsat for forhindringer. Mette Nielsen afsøger nye musikalske konturer med fem instrumenter, Lasse D. Hansen leger med kanon-begrebet i et ensemble og Jan Flessel skaber natlige lyde med en klassisk klavertrio.

Alle komponisterne markerer med denne koncert afslutningen på enten deres bachelor-, kandidat- eller solistklassestudier ved Det Jyske Musikkonservatorium.


Debutkoncert: lørdag d. 24. juni kl. 17.00
Rytmisk Sal, Musikhuset Aarhus

Aarhus Sinfonietta, Usmifka-koret og elever fra Rudersdal Musikskole opfører Mette Nielsens ”Sange når aftenklokken ringer”.

Med denne koncert markerer Mette Nielsen sin debut fra konservatoriets solistklasse. Bag koncertens titel gemmer sig i alt seks stykker, der afvikles uden afbrydelser og som på hver deres måde indeholder minder fra komponistens opvækst. Blandt andet i form af en sang, hun komponerede som barn, og som nu indgår i en strygekvartet. Der indgår også legetøj, lommelygter og en kassettebåndoptager i koncerten.


PANORAMA Festival blev arrangeret første gang i 2015 af de komponiststuderende selv, og det er også de studerende der nu med årets festival får etableret PANORAMA Festival som en fast tradition i det aarhusianske musikliv, der forventes at vende tilbage hvert andet år.

Se det fulde program for PANORAMA Festival.
Følg PANORAMA som Facebook-event.


Faces Ensemble er et kollektiv af musikere og komponister med rødder på Det Jyske Musikkonservatorium. Ensemblet præsenterer nutidig musik i nye rammer, der gerne udfordrer vante forestillinger om musikopførelser og sceneoptræden.

Trio Gemini er en klassisk klavertrio (klaver, violin, cello) bestående af tre unge og meget dygtige musikere, der allerede har optrådt i flere musikforeninger og ved flere danske musikfestivaler.

Usmifka er et københavnsk kvindekor, der har specialiseret sig i bulgarsk a cappella kormusik. Korets repertoire spænder fra traditionel folkemusik til værker af nulevende komponister.

 

Siden er sidst opdateret tor d. 15. juni 2017

Faces Ensemble
Trio Gemini