Peder Karlsson

I 1984 var den svenske sanger, komponist, vokalarrangør og guitarist Peder Karlsson med til at stifte den svenske vokalgruppe The Real Group. Gruppen blev hurtigt en kæmpe international succes med sine flotte og velklingende vokalnumre. Eksempelvis optrådte de i 2002 ved åbningen af FIFA’s verdensmesterskaber i Seoul.

Peder Karlsson stoppede i gruppen som aktiv sanger i 2010 og har siden været leder af The Real Group Academy, som arrangerer workshops, seminarer og andre events inden for vokalmusik. Han er desuden kunstnerisk leder/mentor for flere internationale grupper, bl.a. Perpetuum Jazzile fra Slovenien. Siden januar 2015 har Peder Karlsson desuden været tilknyttet Det Jyske Musikkonservatorium som underviser ved Rytmisk Korcenter, ved konservatoriets afdeling i Aalborg.

Peder Karlsson nyder stor bevågenhed og respekt for sit arbejde. I bedømmelsesgrundlaget for udnævnelsen af ham som adjungeret professor ved Det Jyske Musikkonservatorium i januar 2016 hedder det bl.a.:

”Han arbejder målrettet i undervisningen og med stor faglig og pædagogisk indlevelse. Hans metodik og vokalarrangementsstil byder på mange nye ideer i definitionen og udviklingen af rytmisk vokalmusik på højt niveau. Peder er ihærdig og grænsesøgende i sit arbejde og besidder et stort talent som både musiker og musikalsk leder.”

Som adjungeret professor vil Peder Karlsson bidrage yderligere til at udvikle konservatoriets uddannelser inden for rytmisk vokalmusik. Samtidig vil han fungere som ambassadør for uddannelserne.

Konservatoriet har tidligere haft den legendariske vokalekvilibrist Bobby McFerrin tilknyttet som adjungeret professor.

Siden er sidst opdateret fre d. 10. november 2017