Andreas Brantelid

Andreas Brantelid er født i 1987 og begyndte tidligt at spille cello, til at begynde med hos sin far, cellisten Ingemar Brantelid. Allerede som 14-årig havde han sin debut som orkestersolist; han spillede Elgars cellokoncert med Det kongelige Kapel. Siden har han spillet med alle de store orkestre i Skandinavien samt en lang række betydelige orkestre i Europa og ude i verden.

Andreas Brantelid har bl.a. optrådt som solist med Mahler Chamber Orchestra, Wiener Symfonikerne, Hamborgs Symfoniorkester, Det skotske Kammerorkester og mange flere. I sæsonen 14/15 debuterer Brantelid med London Philharmonikerne, og han har sin først optræden i Japan. Han har spillet med stjernedirigenter som Phillippe Herrewege, Sakari Oramo og Jukka-Pekka Saraste.

Brantelid er også en flittig kammermusiker og har spillet i bl.a. Carnegie Hall i New York og i Wigmore Hall i London. Han har optrådt ved en lang række festivaler, herunder festivalerne i Bergen, Lockenhaus og Verbier.

På sin første CD fra 2008 spiller Andreas Brantelid cellokoncerter af Tjaikovskij, Schumann og Saint-Saens med DR Symfoniorkestret. I 2010 udgave han en CD med kammermusik af Chopin og i 2012 en CD med ”encores” (ekstranumre).

Se mere om Andreas Brantelid på hans hjemmeside.


Brantelid blev udnævnt som adjungeret professor ved Det Jyske Musikkonservatorium i forbindelse med en masterclass og en koncert i Aarhus d. 10. december 2014.

I forbindelse med udnævnelsen udtaler celloprofessor ved DJM Henrik Brendstrup:

”Med Andreas Brantelids udnævnelse knytter vi et af de største solisttalenter på den internationale musikscene til DJM. Han er qua sin unge alder ikke det typiske valg til adjungeret professor, men de cellostuderende møder til gengæld en fantastisk musiker der kun lige er påbegyndt en stor karriere, og som kommer med helt friske erfaringer fra livet som turnerende kunstner. Desuden er det ikke ret længe siden Andreas selv var studerende, og han lægger i sine masterclasses stor vægt på at hjælpe den studerende til selv at arbejde bedre og mere effektivt med sin egen øvning og udvikling.”

Siden er sidst opdateret man d. 19. november 2018