Bobby McFerrin

Udnævnelsen af Bobby McFerrin som adjungeret professor ved Det Jyske Musikkonservatorium fandt sted i forbindelse med en masterclass under Aarhus Vocal Festival lørdag d. 7. maj 2011. Her optrådte McFerrin sammen med vokalensemblet The New Voxnorth under ledelse af konservatoriets professor i rytmisk korledelse, Jim Daus Hjernøe.

Bobby McFerrins umiddelbart smittende musikalitet og hans særlige evne til spontan improvisation har i flere årtier været til stor inspiration for sangere, kor og kordirigenter over hele verden, især inden for rytmisk korsang. Et område hvor Det Jyske Musikkonservatorium står stærkt - med landets eneste professor på området.

Aftalen med McFerrin betyder bl.a. at Det Jyske Musikkonservatorium i samarbejde med McFerrins agentur Original Artists er i gang med at udvikle en helt ny international masteruddannelse i improvisation for vokalensembler. Uddannelsen vil fordele sig over 12 forlængede weekender i løbet af 2 år og henvender sig primært til korledere fra hele Europa. Uddannelsen forventes at blive afsluttet med en ”clinic” eller masterclass med McFerrin, enten i USA eller i forbindelse med en af hans turneer i Europa.

Undervisningen varetages dels af konservatoriets egne lærere, dels af gæstelærere, der arbejder eller har arbejdet sammen med Bobby McFerrin. Udannelsen vil certificere deltagerne til at undervise i improvisation for vokalensembler i den særlige stil, som McFerrin er eksponent for og som bl.a. indbefatter den såkaldte ”circlesong”.

Udannelsen forventes at starte til september 2012. Det Jyske Musikkonservatorium er den eneste institution i verden, der kan tilbyde en sådan uddannelse i direkte samarbejde med McFerrin.

Gå til Bobby McFerrins hjemmeside.  

Siden er sidst opdateret tor d. 17. december 2015

Bobby McFerrin (foto: Carol Friedman)

VIDEOKLIP med McFerrin:

- om circlesong

- interaktion med publikum

- diverse undervisning

LÆS ARTIKLEN

i Musikmagasinet nr. 23 (september 2011), udgivet af DAM, Dansk Amatørmusik.