Koncert med Konservatoriets Bigband

Torsdag d. 12. oktober kl. 20.00
Musikhuset Aarhus, Rytmisk Sal
Fri entré

Det Jyske Musikkonservatoriums Big Band spiller Thad Jones
Gæste dirigent og pianist Jukkis Uotila.

Første projekt i efteråret for konservatoriets bigband bliver musik skrevet af Thad Jones under ledelse af Jukkis Uotila fra Finland, som også er klaversolist.

Thad Jones tilbragte 1953 som rejsende musiker, og fra 1954 til 1963 var han medlem af Count Basies orkester, som han også skrev arrangementer for. I disse år deltog han også i en række projekter med fx Charles Mingus, Thelonious Monk og George Russell samt på egen hånd.

I 1966 dannede han med Mel Lewis et stort orkester, som oprindeligt var et con amore-orkester til at fylde mandagene ud på Village Vanguard i New York, men som kom til at eksistere i 11 år og blev et af de mest betydningsfulde store ensembler i den nyere jazz. Thad Jones forlod orkestret i 1977 og slog sig herefter ned i København for at blive chefdirigent for Danmarks Radios Big Band.

I perioden frem til sin død i 1986 også en hyppig gæst i Aarhus bl.a. med talrige koncerter med Kluvers Big Band.

Jukkis Uotila er professor ved Sibelius Akademiet i Helsinki, hvor han også underviser i trommer og klaver. Jukkis Uotila er en særdeles erfaren bigband trommeslager og har spillet med WDR bigband, Norrbotten bigband, the NDR bigband, Toshiko Akiyoshi/Lew Tabackin bigband, the SWR bigband, the Bohuslän bigband og Swedish Radio jazz group. Det var også Jukkis, som skulle have spillet trommer på Thad Jones næste indspilninger, som desværre aldrig blev til noget.


Siden er sidst opdateret man d. 3. juli 2017

Jukkis Uotila