Debutkoncert - Anne Agerskov, orgel

Søndag d. 15. oktober kl. 15.00 – Symfonisk Sal
Entré: 50 kr.

Det bliver en eftermiddag med 200 års stor fransk orgelmusik begyndende i syttenhundredetallet med Claude Balbastre og sluttende i 1930 med Marcel Duprés store symfoni i cis-mol, Deuxième Symphonie Op. 26. På programmet er også Anne Agerskovs egen orgeltransskription af Claude Debussys ”Suite Bergamasque”, det symfoniske digt ”Orpheus” af Franz Liszt og César Francks ”Grande Pièce Symphonique”.

Programmets fem komponister udgør tilsammen en art stamtræ, og gennem to århundreders skiftende stilarter lyser arven klart som en stærk sammenhængskraft, nemlig det levende franske temperament.


Det lille mirakel
Agerskov har siden 2014 været organist ved Marie Kirke i Sønderborg. Hun er også korleder og underviser ved musikskolen – og har allerede oplevet af få sin første musikskoleelev optaget som studerende ved konservatoriet!

Anne betragter det selv som et lille mirakel, at hun som 15-årig klaverelev fik opbakning til at begynde forfra på et helt nyt instrument, både fra den lokale musikskole og fra den lokale kirke, hvor den unge teenager fik udleveret en nøgle og tilbragte mange aftener i en mørk kirke alene med de mange tangenter. Ved at synge i kirkekor var Anne blevet fascineret af det der store ”dyr” med de mange knapper og adskillige rækker og etager af tangenter, endda også til fødderne. Allerede efter et halvt år vidste hun, at hun ville være organist.

Anne Agerskov er uddannet hos professor Ulrik Spang-Hanssen og domorganist Kristian Krogsøe. I foråret 2016 studerede hun i Paris hos professor Eric Lebrun på Conservatoire de Saint-Maur-des-Fossés. Hun har spillet koncerter i Sverige, Tyskland, Frankrig, Italien og Schweiz og medvirket ved en koncert med Sønderjyllands Symfoniorkester.

Se det samlede koncertprogram her.

Siden er sidst opdateret tir d. 10. oktober 2017