Debutkoncert - Ann Sophie Rønne Andersen, fløjte

Lørdag d. 14. oktober kl. 19.30 – Symfonisk Sal
Entré: 50 kr.

Et skønt program bestående af et nyskrevet værk af Jonas R. Kierkegaard, der udforsker lyd, som frembringes af luft; og Berios Sequenza, der til fulde viser fløjten og fløjtenistens muligheder ved at afsøge alle krogene og udfordre instrument og musiker til de yderste grænser af, hvad der kan lade sig gøre.

Dertil Mozarts skønne kvartet for fløjte og strygere i D-dur, der er noget af den dejligste musik, både at spille og lytte til, og endelig Prokofjevs store Sonate for fløjte og klaver, der er et af hovedværkerne i repertoiret for fløjte og klaver. Der er skønhed, frustration og storhed og melodier, som kun Prokofjev kan skrive dem.


Det begyndte med "Peter og Ulven"
Ann Sophie Rønne Andersen har allerede i mange år været fast stand inn ved koncerter med de danske landsdelssymfoniorkestre. Siden 2014 har hun haft kontraktansættelser hos både Sønderjyllands, Aalborg og Aarhus Symfoniorkester.

Ann Sophie faldt for fløjten, da hun som barn hørte ”fuglen” i Prokofievs ”Peter og Ulven”, som netop bliver fremstillet af en fløjte. Derfor er det meget passende, at debutkoncerten afsluttes med musik af Prokofiev.

Det er heller ikke tilfældigt at hun ved koncerten spiller med flere forskellige musikere; hun siger selv, at hun i særlig grad brænder for at spille sammen med andre. Det gælder i øvrigt også uden for koncertsalen - en del af sin fritid bruger hun på at spille fodbold!

Ann Sophie Rønne Andersen er uddannet hos solofløjtenisterne Lena Kildahl og Thomas Jensen og har desuden studeret hos Júlia Gallego ved Conservatori Superiour del Liceu i Barcelona og hos Robert Langevin, solofløjtenist i New York Filharmonikerne.

Se hele koncertprogrammet her.

Siden er sidst opdateret tir d. 10. oktober 2017