F. L. Ae. Kunzen: Music for Piano

Thomas Tronhjem, klaver

Thomas Tronhjem er underviser på Det Jyske Musikkonservatorium. Han er født i Danmark i 1954. Studier på Det Jyske Musikkonservatorium under Poul La Cour afsluttedes i 1983 med diplomeksamen med udmærkelse samt en særdeles flot anmeldt debutkoncert i 1985 fra konservatoriets solistklasse.

Tronhjem er modtager af en lang række anerkendte og velestimerede priser og legater i Danmark; deriblandt Dronning Margrethe og Prins Henriks Fond og Jacob Gades Legat. Han har været solist med forskellige orkestre i såvel Danmark som udlandet og har opført klaverkoncerter af Mozart, Beethoven, Schumann, Saint-Saëns samt Rachmaninovs 1. og 2. klaverkoncert.

Tronhjem giver ofte solo-recitals, hvor han viser sit overordentligt store og alsidige repertoire fra alle musikkens stilperioder med hovedvægten lagt på wienerklassiken, romantikken (Chopin, Liszt og Brahms) samt af 1900-talles komponister. Han har givet koncerter i Skandinavien, Rusland samt i de fleste europæiske lande. Thomas Tronhjem har tidligere udgivet 4 cd’er med sonater, variationsværker, rondoer og andre stykker af Fr. Kuhlau. Disse cd’er opnåede usædvanlig flotte anmeldelser i såvel danske som udenlandske aviser og musiktidsskrifter.

CD'ens indhold:

  1. Musikalsk Tidsfordriv til Det Smukke Køn (1798)
  2. Sonate i cis-mol (1789-91)
  3. Musikalsk Nytaarsgave til Det smukke Køn (1799)
  4. Divertimento i A-dur (1788)
  5. Scherzando in G-dur (1789)
  6. Larghetto in G-dur (1794)

 

 

Siden er sidst opdateret lør d. 25. september 2010

Pris 100 kr.