Gothenburg-Aarhus Philharmonic - Niels Viggo Bentzon: Symphoni no. 8 & Symphonic Variations

Det er med megen stolthed, at Det Jyske Musikkonservatorium præsenterer CD'en med N.V. Bentzons 8. Symfoni og hans Symfoniske Variationer. CD'en er nemlig blevet til i et unikt samarbejde mellem Det Jyske Musikkonservatorium i Århus og Musikhögskolan vid Göteborg Universitet og er indspillet under ledelse af dirigenten Douglas Bostock.

Gothenburg-Aarhus Philharmonic

Gothenburg-Aarhus Philharmonic består af studerende fra de to konservatorier. Samarbejdet startede med studenter- og medarbejderudvekslinger og gæstekoncerter og er nu kulmineret i skabelsen af orkestret Gothenburg-Aarhus Philharmonic og orkestrets første CD med værker af Bentzon.

"Det Jyske Musikkonservatorium spurgte mig i januar 2004, om jeg ville dirigere det første sammensatte orkesterprojekt, som var ved at blive planlagt i samarbejde med Musikhögskolan vid Göteborg Universitet. Et år senere kom orkestret til verden.

"Det var en gigantisk opgave – en symfonikoncert med Mussorgsky/Ravel: Pictures at an Exhibition, Mozart's Tryllefløjten's Ouverture og Niels Viggo Bentzons 8. Symfoni; desuden en CD-indspilning af symfonien sammen med komponistens Symphonic Variations. Næsten 100 unge danskere, svenskere og musikere fra andre lande samledes i Göteborg og blev i løbet af en uge en sammenhængende musisk 'krop' med sin egen stemme og identitet. Det var hårdt arbejde for alle involverede, men det var på alle niveauer arbejdet værd. I begyndelsen af projektet var det svært for de fleste at få fat i Bentzons musik, men til slut var alle begyndt at nyde musikken og forstå optagelsens vigtighed for det danske pladeselskab "Classico".

"Under optagelserne var stemningen til tider elektrisk. De studerende blev forvandlede til et orkester af høj professionel klasse. Alt i alt en givende og sjov oplevelse for alle involverede. Jeg føler mig privilegeret i at have fået mulighed for at arbejde med disse unge dedikerede musikere. Det ville være vidunderligt, hvis dette nye orkester får muligheden for at udvikle sig yderligere med fremtidige projekter. Og jeg er sikker på, at projektet vil inspirere andre europæiske konservatorier til at følge trop."

Douglas Bostock, dirigent

CD’en er blevet til i et samarbejdet mellem Det Jyske Musikkonservatorium, Musikhögskolan vid Göteborg Universitet og SNOA (Swedish National Orchestra Academy).

CD'ens indhold:

Symphony No. 8 Op. 113 (1957):
1) Allegro ma non troppo
2) Allegro molto
3) Andante tranquillo
4) Allegro

Symphonic Variations Op. 92 (1952):
5) Molto moderato
6) Variation I - Allegro
7) Variation II - Poco meno
8) Variation III - Allegro
9) Variation IV
10) Variation V
11) Variation VI - Poco meno
12) Variation VII - Con moto
13) Variation VIII
14) Variation IX
15) Variation X - Sostenuto

Siden er sidst opdateret lør d. 25. september 2010

Pris 100 kr.