CD med Kim Sjøgren og Ulrik Spang-Hanssen

Det Jyske Musikkonservatorium præsenterer stolt sin nyeste CD-udgivelse, nemlig værker af den tyske komponist Josef Gabriel Rheinberger indspillet af Kim Sjøgren på violin og Ulrik Spang-Hanssen på Frobenius-orglet i Jerusalemskirken i København.

Josef Gabriel Rheinberger

"Noget af det centrale i Rheinbergers værk kan siges at være det metodiske, det rolige og det regelmæssige. Dette fremhæver Johannes Brahms også, efter han i 1871 havde været på besøg i det Rheinbergske hjem og siden hen havde fået to klaverstykker tilsendt med tilegnelse. Han skriver med stille ironi: 'Man kan så tydeligt fornemme det dejlige hjemmeliv som De lever og arbejder i. En og anden tænker vel: Men bortset fra det, hvem er det så…?'

"Og noget kan der vel være om det – og så alligevel. Et af Rheinbergers særkender er uden tvivl det fuldstændig uangribelige håndværk. Han er teknikkens suveræne mester, og vi ved da også positivt, at selv en stor komponist som Brahms bestemt ikke havde nogen stille ironi til overs for Rheinbergers håndværk; tværtimod, han søgte ofte hans råd, når han stødte på kontrapunktiske og andre problemer, som han ikke sådan lige kunne se sig ud af.

"De foreliggende samlinger for violin og orgel er opstået i 1880’erne. Det er svært ikke at falde for charmen i melodikken og den velturnerede harmonik i disse karakterstykker. Ligesom resten af Rheinbergers værk for orgel er der her tale om musik, som på trods af orglets medvirken ikke er komponeret for kirken men til koncertsalsbrug."

Ulrik Spang-Hanssen

Kim Sjøgren

Kim Sjøgren er professor i violin og kammermusik på Det Jyske Musikkon-servatorium. Han blev optaget på Det Jyske Musikkonservatorium allerede som 12-årig, og da han var 22 år blev han kapelmester i Det Kgl. Kapel. Han har ved talrige lejligheder optrådt som solist i radio/tv samt med samtlige landets symfoniorkestre. Han er medlem af Københavns Kammertrio og har givet koncerter i bl.a. Sverige, Tyskland, Israel og USA. I 1997 dannede han sit eget ”Kim Sjøgren and his The Little Mermaid Orchestra”, der efterfølgende har markeret sig som et af landets mest efterspurgte orkestre.

Ulrik Spang-Hanssen

Ulrik Spang-Hanssen blev ansat på DJM i 1997, fra 1999 som docent og fra 2005 som professor. Han har siden sin debutkoncert fra konservatoriets solist-klasse i 1981 haft en omfattende koncertkarriere med optrædener over hele Eu-ropa og i USA samt med medvirken i radio og TV i adskillige lande. Han har indspillet omkring 25 klassiske CDer både alene og med orkester samt med part-neren i "Embedsmandsduoen", prof. Niels-Ole Bo Johansen. Han har endvidere været gæstelærer i Norge, Polen og USA. Desuden spiller han i Worck/Odderskov Kvintet, Jacob Elvstrøm Quartet og Absolute Organ.

Siden er sidst opdateret ons d. 19. januar 2011

Pris 100 kr.