Copenhagen Classic med Christina Bjørkøe, klaver: Herman D. Koppel

"Herman D. Koppel (1908-1998) var en af det 20. århundredes største danske musikpersonligheder. Myreflittig som komponist, pianist og pædagog og stamfar til et musikdynasti, der er blevet en dansk pendant til slægten Bach i Tyskeland. Navnet Koppel er i Danmark ensbetydende med musikerskab på højt niveau gennem tre generationer og utallige stilarter.

"Kammerværkerne udgør en fyldig del af Herman D. Koppels store produktion. Han skrev kammermusik i alle faser af sin karriere, lige fra den 1. Strygekvartet op.2 (1928-29) - der fik ros af Koppels mentor Carl Nielsen - til de sidste skaberår i 1980'erne og 1990'erne. Nogle af værkerne har i årtier været moderne klassikere i dansk musik, mens andre af mere eller mindre tilfældige årsager kun har været sjældent hørt. I de senere år eksperimenterede Koppel i stigende grad med instrumentkombinationerne, men generelt er hans kammermusik skrevet for klassiske besætningstyper. Strygekvartetten er stærkest repræsenteret med seks værker, men der er også mange værker med klaver."

Jens Cornelius

Copenhagen Classics

På bemærkelsesværdig kort til har Copenhagen Classic med bl.a. cellisten Henrik Brendstrup etableret sig som et af Danmarks førende kammermusikensembler. Seks af landets bedste strygere har her fundet hinanden i inspireret samspil, og via en usædvanlig og varieret programplanlægning er ensemblet blevet yderligere efterspurgt med koncerter ved alle de vigtige festivaler og musikforeninger. Copenhagen Classic har siden ensemblets debut i 1997 høstet fremragende anmeldelser, både i sin grundform som strygesekstet, og i selskab med ledende gæstesolister, fortrinsvis sangere, pianister og blæsere. Den danske musik spiller en stor rolle i Copenhagen Classics repertoire, og en række helt nye danske værker er ligeledes blevet bestilt og uropført af ensemblet.

Cd’ens indhold:

HERMAN D. KOPPEL :

  1. Klaverkvartet, Op.114 (1988)
  2. Ni variationer, Op.80 (1969)
  3. Klaverkvintet, Op57 (1953)

 

 

Siden er sidst opdateret lør d. 25. september 2010

Pris 50 kr.