Jette Rosendal, sopran

Hun startede på violin. Hun fortsatte med sangen. Hun har bl.a. besat rollen som syngende violinist i operaen Olympias hævn. Hun har tidligere udgivet to CD’er – den ene en hybrid mellem jazz og klassisk med broren Peter Rosendal. Alsidighed er Jette Rosendals varemærke, og debut-CD’en giver smagsprøver på et udvalg af hendes repertoire.

Sopranen Jette Rosendal startede oprindeligt som violinstuderende på Det Jyske Musikkonservatorium. Efter 5 år besluttede hun at satse på sangen i stedet. Skiftet var en succes, og CD'en er en optagelse af hendes debutkoncert fra Det Jyske Musikkonservatoriums solistklasse.

I løbet af studietiden har Jette Rosendal primært studeret hos docent Ulla Wang samt docent Frode Stengaard, desuden i en periode modtaget undervisning af prof. Kirsten Buhl Møller, DKDM. Hun har deltaget i flere mesterkurser hos anerkendte professorer bl.a. Judith Beckmann, Emma Kirkby, Lars Ulrik Mortensen samt Roger Vignoles, som hun også har studeret hos i London sideløbende med studiet. Desuden har hun haft et års studieophold i London hos prof. Emma Kirkby, Hazel Wood og Roger Vignoles i 2002-2003.I 2002 modtog hun Mitra-prisen i Silkeborg.

Koncertvirksomhed

Jette Rosendal har en omfattende koncertvirksomhed. Hun har været solist med Randers Kammerorkester, Den Jyske Sinfonietta, Århus Bach Selskab, Silkeborgs Nytårsorkester, Århus Amatørsymfoniorkester m.fl. I løbet af studietiden har hun bl.a. været solist i konservatoriets opførelse af Haydns Skabelsen, Mozarts Requiem samt sunget titelrollen i Janacek’s Den fiffige lille ræv. I 2001 var hun solist på Århus Sommeropera med hovedrollen i Erik Bachs opera Olympias Hævn – en rolle, som en syngende violinist, der var skrevet specielt til hende.

Hun har fast samarbejde med flere ensembler, bl.a. har hun siden 1994 dannet duo med pianist Maren Marie Tange. Derudover kan nævnes Cantica Consort, Duo med Colin Booth, Duo H.C. Andersen, ROSENDAL – VINDING – ROSENDAL, som eksempler på nogle af de sammenhænge, hun optræder i.Jette har deltaget i The Handel Competition, London 2005, samt Århus Sommeroperas sangkonkurrence for unge sangere 2005.

To cd’er er det blevet til: ”Solen synker – og så vid’re” i samarbejde med guitarist Tommy Jervidal. Og cd’en ”Jeg sang som fugl fra kviste” som hun har lavet sammen med sin bror Peter Rosendal og bassist Mads Vinding. Begge cd’er er er udkommet i 2005.

Jette Rosendal er desuden uddannet violinist med diplomeksamen fra Det Jyske Musikkonservatorium i 1999. Hun er uddannet hos prof. Tutter Givskov. Også som violinist har hun givet talrige koncerter og indspillet N. W. Gades Capriccio på cd på forlaget Classico. Hun var koncertmester i Barokorkestret Ricercare, har deltaget i flere mesterkurser og assisterer fortsat i professionelle orkestre.

Se mere på www.jetterosendal.dk

CD’ens indhold:

W.A. Mozart:        

Un moto du gioja KV 579

(1756-1791)

Ridente la calma KV 152

R. Strauss:

Der Stern op. 69. nr.1

(1864-1949)

Ständchen op.17 nr.2

D. Argento:

Six Elizabethan Songs (1957):

(f. 1927)

Spring
Sleep 
Winter 
Dirge 
Diaphenia 
Hymn

Erik Bach:

Spejlet (2005)

(f. 1946)

Pause

H. Purcell:

Music for a while (1692)

(1659-1695)

Cupid, the slyest rogue alive (1685)

T.A. Arne:

Delia kantate nr. 6 (1755)

(1710-1778)

G. F. Händel:

Credete al mio dolore fra Alcina HWV 34

(1685-1759)

Nasconde l’usignol fra Deidamia HWV 42

Øvrige medvirkende:

Frode Stengaard, klaver og cembalo

Hanne Tolbøll Nielsen, blokfløjte

Jens Astrup, violin

Johan Krarup, cello

Siden er sidst opdateret lør d. 25. september 2010

Pris 50 kr.