Line Møller, fløjte

Det Jyske Musikkonservatorium præsenterer endnu en CD i rækken af debutkoncert-indspilninger. Line Møller har allerede været assistent eller solist hos de store orkestre i Jylland, ligesom hun har haft sin faste gang hos undervisere i Paris. En lovende karriere venter forude.

Line Møller

Fløjtenisten Line Møller (f. 1977) blev i 1996 optaget på Nordjysk Musikkonservatorium hos Bo Juel-Christiansen. I sin studietid har hun deltaget i mesterkurser i Danmark, Tyskland, Frankrig og Spanien med en lang række prominente fløjtenister, bl.a. Vincent Lucas, Philippe Bernold, Patric Gallois, Claude Lefebvre og András Adorján.

Efter en veloverstået Diplomeksamen i 2001 rejste hun til Paris, hvor hun studerede hos Vincent Lucas og Michel Moragues. I 2002 blev hun optaget i Det Jyske Musikkonservatoriums solistklasse hos Thomas Jensen og i sine solistår har hun fortsat sine studier hos Michel Moragues i Paris – både solistisk og kammermusikalsk. I 2004 debuterede Line Møller fra solistklassen med koncerter i Aalborg, København og Århus.

Flere priser og legater er det blevet til, blandt andet det eftertragtede "Yamaha Music Foundation of Europe" stipendium i 2000. Både i 1999 og 2001 vandt Line Møller solistkonkurrencen på Nordjysk Musikkonservatorium. Hun har også gjort sig bemærket internationalt, blandt andet ved Kuhlau konkurrencen i Tyskland i 2003 og nationalt ved Danmarks Radio’s P2 kammermusikkonkurrence i 2004.

Line Møller spiller jævnligt som assistent i landsdelsorkestrene. Hun har været solist med Aalborg Symfoniorkester, Nordjyske Strygere, Nordjysk Musikkonservatoriums Kammerorkester og Vejle Amts Symfoniorkester. Desuden spiller hun ofte koncerter i forskellige solistiske og kammermusikalske sammenhænge.

Anmeldelser

Efter debutkoncerten skrev pressen blandt andet:

"Line Møller gik løs på sit debutprogram med krum hals og betydeligt teknisk overskud. Hun er den robuste musikertype med en frodig spilleglæde som brændstof, en glæde, der er ligeligt sammensat af fornøjelsen ved en udadvendt blomstrende musiceren og den rent fysiske nydelse ved at beherske instrumentet."

Jan Jacoby, Politiken.

"De dage er for længst forbi, da debutanter var ukendte - Line Møllers store tone, virtuose evner og sans for kontraster kombineret med hendes spilleglæde bekræftede, at hendes vej ikke mindst med kammermusik er sikkert og godt i gang."

John Christiansen, Jyllandsposten.

CD’ens indhold:

Paul Taffanel:
(1844 – 1908)

Fantaisie over temaer fra "Der Freischütz"
af C. M. von Weber

Henri Dutilleux:

Sonatine (1943)

(f. 1916)

Otar Taktakishvili:

Sonate i C-dur (1968)

(1924 - 1984)


Allegro cantabile 
Aria – moderato con moto
Allegro Scherzando

Sergej Prokofjev:

Sonate op.94 (1943)

(1891 – 1953)Moderato 
Scherzo 
Andante
Allegro con brio

Gabriel Fauré:

Fantaisie (1898)

(1845-1924)

Siden er sidst opdateret ons d. 19. januar 2011

Pris 50 kr.