Hugo Wolf - Songs from Spanisches Liederbuch & Mörike Lieder

Markus Schäfer, tenor
Ulrik Spang-Hanssen, orgel

Markus Schäfer

Den tyske tenor Markus Schäfer har siden sin debut i 1984 været en af Tysklands fineste fortolkere af kirkemusik og lieder. Som operasanger har han arbejdet i mange af de store operahuse fra La Fenice i Venedig til Münchens Statsopera i Berlin for blot at nævne et par stykker.

Han har været på turné med barokensemblet La Petite Bande og Sigiswald Kuijken (Cosi Fan Tutte, Don Giovanni og Mozarts Requiem), og han har ligeledes optrådt og indspillet med Nicolaus Harnoncourt. Han har lavet adskillige succesfulde indspilninger på Erato, Teldec og andre pladeselskaber, der har specialiseret sig i opera repertoiret og de store oratorier fra Bach til Mendelssohn.

Som liedsanger har han arbejdet sammen med pianisten Hartmut Höll, og de to har optrådt på Lincoln Center i New York med værker af Schubert, Schumann og Wolf.

Ulrik Spang-Hanssen

Organisten Ulrik Spang-Hanssen er en af de mest aktive organister på den danske koncertscene og er ligeledes den mest indspillede. Han har indspillet samtlige orgelværker af Buxtehude, Carl Nielsen, Mendelssohn og Hartmann samt orgelkoncerter af Rheinberger, Arnold og Händel. Desuden har han indspillet kammermusik med Trio Corelli, ligesom han står bag adskillige jazz-cd'er.

Ulrik Spang-Hanssen er docent på Det Jyske Musikkonservatorium og har turneret i Europa og USA - og nu også i Asien. Både som klassisk organist og som forrygende hammondorganist på jazzscenen er han konstant involveret i nye og overraskende projekter.

Fremtiden byder på en ny Händel-cd med Trio Corelli, en orgelkoncert-cd med koncerter af Wesley og en jazz duo cd med improviseret musik sammen med saxofonisten Christian Vuust.

CD'ens indhold:

Fra Spanishes Liederbuch:

1. Nun bin ich dein

2. Die du Gott gebarst, du Reine

3. Nun wandre, Maria

4. Die ihr schwebet

5. Führ mich, Kind nach Bethlehem

6. Ach, des Knaben Augen

7. Müh'voll komm' ich und beladen

8. Ach, wie lang die Seele schlummert!

9. Herr, was trägt der Boden hier

10. Wunden trägst du mein Geliebter

Fra Mörike Lieder

11. Schlafendes Jesuskind

12. Charwoche

13. Zum neuen Jahr

14. Gebet

Max Reger: Zwei geistliche Lieder Op.105

15. Ich sehe dich in täusend Bildern

16. Meine Seele ist still zu Gott

Siden er sidst opdateret lør d. 25. september 2010

Pris 100 kr.