”Rodebutikken” - Kwella/Venndt Duo feat. Sofus F.

Efter udgivelsen ”Kindred Spirits” (Intermusic juni 2001) er Kwella/Venndt duo nu klar med en ny udgivelse.

Duoen har efter en pause genoptaget sit samarbejde og påbegyndte i februar 2004 arbejdet med dette anderledes og eksperimenterende projekt.

Allerede i 2002 fødtes ideerne til denne udgivelse med afsæt i et par koncerter, duoen gav i samarbejde med den progressive elektromusiker Sofus Forsberg. En grundlæggende kilde til inspiration for disse koncerter og frem til denne produktion har været det særlige og på sin vis modstridende forhold, der opstår, når mennesker og maskiner jam'er.

I forhold til duoens 1. udgivelse, der var en yderst interimistisk og 'økologisk' produktion med hele og rene uklippede "takes" af duoens kompositioner, er "Rodebutikken" et stort virvar af tilpasning, klipning og manipulering, eksperimentering med lyd og rum og instrumentering og "jam" med computeren.

Hovedtemaet har været at gøre "en dyd ud af nødvendigheden" samtidig med, at formen og konstellationen har været presset til det yderste.

Titlen på cd'en refererer naturligvis til dette, og denne titel binder alle kompositionernes titler sammen: Metalkamelen, Linedanseren, Krystalkuglen, Spilledåsen, Flaskeposten, Cowboyhatten, Mesterjakel.....alle er de ting, der befinder sig i rodebutikken.

Alle titler er skrevet af enten Kwella eller Venndt, eller af begge, og er arrangeret i fællesskab.

Herudover har duoen allieret sig med guitaristen Sune Thorbjørnsen, der har fungeret som sparringspartner og tekniker på produktionen.

Jens Christian Kwella:

Kwella har diplomeksamen fra Det Jyske Musikkonservatoriums Rytmiske Afdeling og underviser i dag på konservatorierne i Århus, Ålborg og Esbjerg.

Han spiller bl.a. med Thomas Fryland, Jesper Løvdal og i duoen Mach & Kwella, der som andet medlem tæller den cd-aktuelle sangerinde Rikke Mach. Kwella har desuden spillet med The Orchestra, Katrine Madsen, Jesper Bodilsen, Klüvers Big Band, Peter Rosendal, Sigurd Barret, Erling Kroner, Helle Hansen, Mitch Woods og mange andre. I '99 udsendte han solo cd'en Different Directions og har medvirket på adskillige andre med bl.a. "Swinging Link" og "Tintin og Hårtørrerne".

Om Jens Christian Kwella er der bl.a. skrevet:

"Kwella er en fortræffelig instrumentalist, der behandler sine elektriske og akustiske guitarer med et imponerende håndelag"

Boris Rabinowitsch, Politikken 16/9 1999

"...overbevisende guitarspil". "Klanglig skønhed, rå energi og solopræstationer af høj klasse".

Frank Büchmann-Møller, Fyens Stiftstidende 23/10 1999.

"Kwella håndterede sin guitar, så man næsten troede, det var løgn, at man kunne få så mange nuancer og farvetoner ud af et enkelt instrument.

"Ind imellem kastede han sig ud i verdens mest ekvilibristiske og mindst pralende soloer, før han igen lagde den stemningsfulde bund under Rikke Machs smukke fraseringer."

Poul Osmondsen, Ringkøbing Amts Dagblad, man. 10. marts 2003

"Overdenligt melodiøs og forrygende virtuos"

Rie Nielsen, Århus Stiftstidende 20/7 02

Jacob Venndt

26 år og studerende på Det Jyske musikkonservatoriums solistklasse.

Udover Kwella/Venndt duo har han gjort sig bemærket med orkesteret Jacobs Scrapbog, som han har ledet og skrevet musik til.

Venndt vandt 2001 "Ung Jazz"-konkurrencen og blev nr. 3 i den nordiske konkurrence og spillede i forlængelse heraf en mindre turné i Kroatien.

Han opførte i 2003 teater/koncert-happeningen "Cirkus Sommerhat" med Anne-Marie Helger i Søren Østergårds Zirkus Nemo under Cop. Jazzfestival. Og på Music Mecca i 2004 udgav Venndt dobbeltcd'en "Jacobs Scrapbog præsenterer Cirkus Sommerhat – en hård Fødsel" med bl.a. digteren og forfatteren Peter Laugesen, Frederik Lundin og skuespiller Anne-Marie Helger.

Venndt har skabt og ledet jazzjam'en "Den Fede" og performancejam'en ”Udtrykstragt” på Musikcaféen i Århus. 

Venndt spiller med bl.a. Malene Mortensen, Jørgen Emborg og Peter Laugesen og med orkesteret Natural Born Hippies.

Han har længe været tiltrukket af den eksperimenterende og ekspressive musikscene med en særlig kæphest omhandlende gevinsten ved interaktionen mellem forskellige kunstneriske udtryksformer, og har i den forbindelse søgt og fået en del undervisning af kræfter, der relaterer til og har rod i det Århusianske teatermiljø.

Om Jacob Venndt er der bl.a. skrevet :

"..kapelmester Jacob Venndt har et særligt talent, vi ikke har hørt det sidste fra....solistiske satsninger og personlig pondus."

Christian Munch-Hansen, Information 19/6 2001.

"Det kan næppe have voldt juryen, Marilyn Mazur, Karsten Vogel og Mads Vinding, det helt store besvær at udpege vinderen af konkurrencen. Nemlig den århusianske gruppe Jacobs Scrapbog, anført af bassisten Jacob Venndt.....fremført med et overskud, der bandt publikums opmærksomhed. For det var fremragende...."

Boris Rabinowitsch, Politiken 19/6 2001

SOFUS F :

Sofus F. er netop startet på den nye Master uddannelse i elektronisk musik på Det Jyske Musikkonservatorium. Læs mere om Sofus F på hans egen hjemmeside www.sofusforsberg.com

Om Kwella/Venndts forrige udgivelse er der skrevet :

"Stort talent - det finder man hos den unge bassist Jacob Venndt ... stor smuk tone, melodisk sans og en vis djærvhed i fraseringen....fremhæves af Kwellas enkle og meget direkte guitarspil ..."

Jørgen Siegumfeldt , Berlingske Tidende 11/7 2001.

"Musikken er meget spirituel og billedskabende".

"Begge musikere er ekvilibirister på deres instrumenter, men det handler ikke om at flytte fingrene hurtigst muligt. Tværtimod fremmaner de begge dybe følelser i musikken - det er meget smukt".

Steffen Lange, Midtjyllands Avis 2/9 2001.

"...Samarbejdet har stået på i halvandet år og har - hvad man tydeligt hører på cd'en - allerede udviklet sig til et dynamisk og næsten telepatisk samarbejde. Duoen har en god melodifornemmelse og er mesterlige til at variere formen, så lyden af de to instrumenter aldrig bliver ensformig"

Troels Skjærbæk, Musikeren Oktober 2001

"Jacob Venndt er en talentfuld bassist med et særligt engagement, der forplanter sig til hans spil. Nordisk prægede og melodiske duetter, der i mere end et nummer viser Kwellas inspiration fra så forskellige kilder som Uffe Steen og Pat Metheny".

Christian Munch-Hansen, Jazz Special - oktober 2001

"De minder om et forelsket par, der danser...". "Kwella kæler for sine guitarstrenge med nænsom hånd. Hans spil er på en gang fint og perforerende. Venndt håndterer bassen slidsomt og samtidigt legende som i et kærligt favntag".

Rie Nielsen, Århus Stifstidende 28/5 2001

"To skamløse opkomlinge"....."det (Tico Tico) er blevet udsat for decideret misrøgt i deres hænder."

Ivan Rod, Gaffa, august 2001

Kontakt:

Jens Christian Kwella
Janus La Cours Gade 8 st.tv.
8000 Århus C
Tlf. 86 19 06 56 / 40 93 10 67
kwella@mail.tele.dk 

Siden er sidst opdateret lør d. 25. september 2010

Pris 100 kr.

Kwella/Venndt Duo