Blood Sweat Drum’n Bass Big Band spiller musik af Jens Chr. ”Chappe” Jensen

Endnu en CD er nu på banen fra Det Jyske Musikkonservatorium – denne gang en CD med projektet Blood Sweat Drum’n Bass Big Band.

"Blood, Sweat Drum’n Bass"

...er titlen på en suite, der består af denne CD’s første seks numre, og som oprindelig blev skrevet af Jens Chr. ”Chappe” Jensen for udvidet Big Band. Suiten blev opført første gang i Århus Festuge af et udvidet konservatorie Big Band.

Musikken er baseret på originale Drum’n Bass beats – inspireret af bl.a. Aphex Twin – og rytmesektionen er fokus i dette Big Band, der består af 15 blæsere, 3 guitarer, 2 kontrabasser, 2 keyboards og 3 trommeslagere.

CD’en er baseret på en række liveoptagelser fra Big Bandets optræden på Dokken 02 i september 2003. Her er de bedste blevet valgt ud, og CD’en fungerer derfor også som en dokumentation for hele projektet omkring skabelsen af Blood Sweat Drum’n Bass Big Bandet.

Blood Sweat Drum’n Bass Big Band

Blood Sweat Drum’n Bass Big Bandet blev efter sin første optræden i 2001 ’genoplivet’ ved konservatoriets 75-års jubilæum i 2002 og igen ved Aarhus International Jazz Festival samme år. Og nu er det nærmest blevet en institution i institutionen: Blood Sweat Drum’n Bass Big Bandet.

Jens Chr. ”Chappe” Jensen er docent på Det Jyske Musikkonservatorium og er daglig leder af konservatoriets Big Band. Desuden underviser han i Big Band arrangement.

Alle arrangementer kan findes og downloades fra Det Jyske Musikkonservatoriums nodearkiv RAMA-arkivet på http://imslp.org/wiki/Main_Page

CD'ens indhold:

1. Blood, Sweat, Drum'n Bass

Fender Rhodes: Martin Seier Pedersen
Trompet: Rasmus Bøgelund Pedersen
Guitar: Simon Dalsgaard Luth

2. Crazy Valse

Sopransax: Ole Visby

3. Lykkestrejf

Vokal: Martin Seier Pedersen
Synthesizer: Rasmus Kjær Larsen

4. The Phrygian Axe Death

Guitar: Simon Dalsgaard Luth

5. Cromo Blues

Fender Rhodes: Martin Seier Pedersen
Barytonsax: Nikolaj Schneider
Trompet: Hans Chr. Ilskov Erbs
Guitar: Simon Dalsgaard Luth
Kontrabas: Jens Kristian Andersen
Kontrabas: Thomas Sejthen

6. Final Line

7. I rislampens skær

Trompet: René Nørholm Damsbak

Siden er sidst opdateret tor d. 18. september 2014

Pris 100 kr.