”Nektar” med Niels Bo Emgren, baryton, debutant fra Det Jyske Musikkonservatorium, og Maria Bertilsson, klaver

Niels Bo Emgren, baryton, er født i Sønderborg i 1971. I 1993 blev han optaget på Det Jyske Musikkonservatorium i Århus, hvor han studerede hos docent Helge Frees Christiansen. I 1998 tog han Musikpædagogisk Diplomeksamen. Samme år blev han optaget i solistklassen på DJM, hvor han har modtaget undervisning af Tonny Landy.

I studietiden har han haft forskellige roller i operaopførelser som f.eks. Hertug Blåskæg (Bartok), Alvarez i De Spanske Studenter (Lange-Müller) og Gianni Scicchi (Puccini).

I de senere år har han modtaget undervisning i Frankrig, Schweiz, England og USA hos bl.a. Werner Holweg, Håkon Hagegård, Roger Vignoles, Eteri Andjaparidze og Vladimir Feltsman.

I maj 1997 debuterede Niels Bo Emgren med en af hovedrollerne (Peter Dienst) i uropførelsen af Niels Marthinsens opera “Kærlighed og Forræderi” på Den Jyske Opera. I 1999 sang han Le Dancaïre i Carmen (Bizet), også på den Jyske Opera.

Udover samarbejdet med pianisten Maria Bertilsson optræder Niels som solist i oratorie- og orkestersammenhænge. I 1998 sang han Kung Eriks Visor af Ture Rangström med Sønderjyllands Symfoniorkester.

I 2001 vandt han en fast stilling i Danmarks Radios Kammerkor.

CD'ens indhold:

1 - 6: Hjärtats Sånger
Tekst: Pär Lagerkvist; Musik: Gunnar de Frumerie

7 - 15: Songs of Travel
Tekst: Robert Louis Stevenson; Musik: Ralph Vaughan Williams

16 - 19: Don Quichotte
Tekst og musik: Jacques Ibert

20 - 26: Spielmannslieder
Tekst: Albert Sergel; Musik: Yrjö Kilpinen

Siden er sidst opdateret lør d. 25. september 2010

CD'en kan købes i pladebutikker