Peter Vuust Quartet: "Homesick - Live at Copenhagen Jazzhouse"

Imogena Records

Netop nu er Peter Vuust Quartets nye CD "Homesick - Live at Copenhagen Jazzhouse" på gaden. CD´en er resultatet af to livekoncerter på Copenhagen Jazzhouse 2. og 3. december 2000.

CD'en består af bandleader Peter Vuust´s egne kompositioner, som på smuk og lyrisk vis fører traditionen fra de tidligere udgivelser "Travel Light" (1996) og "The Big View" (1998) videre. Vuust har i forbindelse med sine udgivelser høstet mange anmelderroser for sin kompositoriske begavelse og sit udsøgte basspil. Sammen med Alex Riel, som gennem en menneskealder har begejstret jazzpublikummet med sit opfindsomme og suverænt swingende trommespil, skaber Vuust basen for de stemningsmættede kompositioner.

Der er både nye kompositioner og gamle kendinge på CD'en, ligesom der er blevet plads til en enkelt jazzstandard ("The Masquarade is over" af Allie Wrubel/Herb Magidson), som specielt giver publikum mulighed for at nyde Ove Ingemarssons fabelagtigt virtuose solospil og Lars Janssons sublime melodiøse sans.

Den velspillende og velsammenspillede kvartet, som også efter nærværende indspilning flere gange har turneret i Danmark, består af nogle af de fineste jazzmusikere i Norden. Både Lars Jansson og Alex Riel har modtaget Grammyer for deres egne jazzudgivelser, og den svenske saxofonist Ove Ingemarsson er netop på grund af mange koncerter med Peter Vuust Quartet ved at være et kendt navn også i Danmark.

Orkestret består af:

Peter Vuust (b):
Docent ved Det Jyske Musikkonservatorium. Studiemusiker på mere end 60 plader med Shirtsville, Erik Grip, Blue in Green m. fl. Soloplader: Travel Light (1996) med bl. a. Carsten Dahl og The Big View (1998). Århus Kommunes Komponist legat i 1997. Forfatter til bogen: Polyrytmik- og -metrik i moderne jazz om Miles Davis' kvintet fra 60'erne. Ansat som hjerneforsker ved CFIN og docent ved Det Jyske Musikkonservatorium.

Lars Jansson (p):
Sveriges nye store pianist og komponist i klasse med Jan Johanson og Keith Jarrett. Spillede i '87 i Jan Gabareks gruppe. Kendt herhjemme fra Cecilie Nordby og Hans Ulriks kvartet. Har desuden turneret med Bob Berg, Mike Stern og Red Mitchell. Egen trio med Lars Danielsson og Lars Kjellberg. Professor ved Det Jyske Musikkonservatorium siden 1998. Dansk grammy-vinder for bedste internationale jazzudgivelse 2001.

Ove Ingemarsson (s):
Saxofonist i Svenska radiojazzgruppen, Stockholm Jazz Orchestra, Ulf Wakenius group. Egen CD-udgivelse med Adam Nussbaum, Lars Jansson og Lars Danielsson. Har spillet med Allan Botschinsky's gruppe, Toots Thielemans, Art Farmer, Kenny Wheeler og mange andre.

Alex Riel (tr):
Trommeslager på plader med Dexter Gordon, Ben Webster, Gary Burton, Toots Thielemans og mange flere. Han blev i 1965 valgt til årets danske jazzmusiker og fik Palæs Jazzpris i 1991. Grammy 1997 for bedste danske jazzudgivelse.

Som noget nyt udkommer "Homesick" på det svenske pladeselskab Imogena Records, som især koncentrerer sig om at udgive ny svensk jazzmusik. Her kommer Peter Vuust Quartet i godt selskab med nogle af Sveriges absolutte topnavne som f.eks. Lars Jansson Trio, Ulf Wakenius Group og Magnus Nyström Band, ligesom også danske Svend Asmussen Quartet har udgivet på selskabet. Slægtskabet med de nordiske jazzbrødre er ikke noget nyt, og med to orkester-medlemmer fra Sverige synes Imogena Records som et oplagt valg for Peter Vuust Quartets nye CD.

CD'ens indhold:

  1. Homesick (Peter Vuust)
  2. The Masquerade Is Over (Wrubel/Magidson)
  3. Foundation and Earth (Peter Vuust)
  4. The Big View (Peter Vuust)
  5. Japanese Connection (Peter Vuust)
  6. Nice Trick, Dad! (Peter Vuust)
  7. Leda and the Colonel (Peter Vuust)
  8. Young Blue Eyes [Mikkel's song] (Peter Vuust)

 

 

Siden er sidst opdateret lør d. 25. september 2010

Pris 120 kr.