Internationale aktiviteter

(Find this page in english here.)

Konservatoriet har for tiden omkring 50 internationale studerende, og mange af DJM's egne studerende bruger en del af deres studietid i udlandet.

Erasmus/Nordplus

Konservatoriet deltager aktivt i udvekslingsprogrammerne Erasmus og Nordplus. Herigennem kommer der mange studerende, undervisere og andre konservatorieansatte fra udlandet til Det Jyske Musikkonservatorium, lige som mange af konservatoriets studerende og ansatte kommer udenlands.

GLOMAS

I 2010 lancerede konservatoriet en helt ny kandidatuddannelse i global musik, GLOMAS (Master of Global Music) i samarbejde med musikkonservatorier i Finland og Sverige. Læs mere her om GLOMAS (på engelsk).

GLOMUS

Det Jyske Musikkonservatorium er et af de stiftende medlemmer af det internationale netværk GLOMUS.

I april 2011 deltog konservatoriet i GLOMUS CAMP II i Ghana med mere end 15 lande fra hele verden. 

NOMAZZ

Konservatoriet udbyder sammen med konservatorier i Norge, Sverige og Finland en den internationale kandidatuddannelse i jazz, Nordic Master in Jazz, NOMAZZ.

SIBRA

I november 2011 har Det Jyske Musikkonservatorium og Sibelius Akademiet i Helsinki, Finland, indgået en omfattende samarbejdsaftale, SIBRA. Der er tale om en akademisk og kunstnerisk alliance, som yderlige vil udbygge samarbejds- og udvekslingsprojekterne mellem de to institutioner.

Læs mere her, se aftalen mellem rektorerne her, og se den foreløbige oversigt over nuværende og påtænkte aktiviteter her

AEC

Konservatoriet indgår i samarbejdet mellem europæiske konservatorier og musikakademier AEC, Association Européenne des Conservatoires.

Mere information:

Kontakt leder af internationalisering: Keld Hosbond

Se konservatoriets internationale strategi for 2007-2010.

Se konservatoriets sprogpolitik (revideret april 2012).

Siden er sidst opdateret ons d. 12. november 2014

”For mig er det vigtigt, at verdensmusik ikke bliver en stilistisk øvelse men i stedet handler om det personlige udtryk, hvor andre kulturers musik kan inspirere og løfte min egen musik.”

GLOMAS-studerende Emil Jensen i "Musikeren", maj 2012, s. 20.