Rytmisk bas-kanin

Som bas-kanin på Nordjysk Musikkonservatorium kan du få gratis undervisning i el-bas eller kontrabas.

Du kan være helt nybegynder eller allerede være dygtig til at  spille. Undervisningen vil typisk være et forløb på ca. 15 gange og foregår på konservatoriet hvor du vil blive undervist af en af de dygtige studerende fra.
konservatoriet.

Undervisningen er gratis men du forpligter dig for hele sæsonen og forløbet afsluttes med at du medvirker til din lærers eksamen i maj el. juni.

Hvis du ikke har en bas er der mulighed for at låne en på konservatoriet under hele forløbet.

Men hvad kan man sige om at spille bas?

Der er næsten altid en bas med i et band. Derfor er der altid brug for en bas og man kan hurtigt komme til at spille med andre.

 

Bassen er bunden i orkestret der sammen med trommerne får det hele til at groove og gynge.
Mange numre er lige så kendte for deres basgange som melodien og i nogle stilarter er bassen meget fremtrædene. Det er f.eks. i funk hvor bas spiller slapbas og lyder lidt som trommer eller i reggae hvor den er meget dyb og kan mærkes i hele kroppen, eller i jazz hvor den også både kan spille solo og melodier.

Hvad lærer jeg som kanin?

Først og fremmest lærer du bassen at kende rigtigt godt. Du lærer at spille sammen med andre.

Om becifringer så du kan spille efter sangbøger. Du lærer om rytmer, teknik og forskellige basgange og stilarter. Måske lærer du også at læse tablatur og noder. Du vil komme til at lytte til musik og spille ting du selv kan li´ og har lyst til at lære.

Vil du vide mere?

Har du spørgsmål til mulighederne kan du kontakte René Krone praktik-aalborg@musikkons.dk

Du kan udfylde tilmeldingsskemaet her.

Siden er sidst opdateret tir d. 8. september 2015