Spil i rytmisk band

Har du lyst til at spille i band under ledelse af rytmiske musiklærerstuderende? Så kan du melde dig til at komme med i et af de bands, der normalt startes op i løbet af september. Du kan melde dig som enkeltperson, eller sammen med vennerne som et band.

Et band består typisk af fem-otte medlemmer, der mødes et par timer om ugen sammen med nogle studerende. Ind imellem kigger en af konservatorielærerne inden for med gode råd.

Hvad laver vi?

De første timer hjælper de studerende jer i gang med at spille rocknumre, som de selv har med. Efterhånden lukkes der op for jeres egne ideer, og de studerende sørger også for, at I hver især kommer i situationer, hvor I har mulighed for at lære noget, der passer til det, I kan. Situationer hvor I lærer af de studerende, af hinanden og af musikken.

I 2010-2011 spillede holdene alt fra de nyeste hits over de bedste rock-, pop- og R&B klassikere til egne numre. De legede popstars og guitarhelte og opfandt følsomme tekster. Der blev i det hele taget spillet både pænt, flot og grimt på den fede måde.

Hvem kan deltage?

Vi sammensætter de forskellige bands efter instrumenter, alder og erfaring og efterkommer så vidt muligt jeres ønsker, hvis I gerne vil spille sammen. Det kan være, I går i klasse sammen eller bor samme sted, så I kan følges ad. Nogle fortsætter med at spille sammen i flere sæsoner.

Alle studerende skal til eksamen med mindst et band, hvor alle medlemmer er under 16 år. Sidste sæson var musikerne på det yngste hold 10-13 år, på det ældste var de 28-51. Vi hører også gerne fra jer, hvis I er over den pureste ungdom. Måske vil I lave et band i boligforeningen eller på arbejdspladsen? Ring og lad os få en snak.

Hvad skal man kunne?

Generelt kan man sige, at vi forventer mere musikererfaring, jo ældre I er. Vi ser gerne, at deltagere på f.eks. 11 år har deltaget i frivillig musikundervisning - instrumentalundervisning, børnerock, kor eller lignende. Det er ikke nogen forudsætning, at I kan noder.

I princippet kan alle instrumenter bruges. Det er så op til de studerende og deres lærere at hitte ud af hvordan. Ofte er det en tværfløjte, en violin, en trompet eller en saxofon, der giver bandet dets særpræg. Indimellem kan der være behov for at bruge jeres evner på biinstrumenter - I kan måske skiftes til at spille bas, synge kor, spille percussion eller lægge en ekstra keyboardstemme på.

Koncert-komsammen

Hvert forår arrangerer vi en koncert alle interesserede bands et sted i byen. Det er altid et brag af en koncert hvor I spiller for hinanden, venner, familie og hvem I ellers har lyst til at invitere.

De studerendes eksamen

I slutningen af maj/begyndelsen af juni skal de studerende til eksamen, hvor de skal undervise de bands, de har arbejdet med. Eksamen forløber som en normal mødegang, så bandet mærker ikke den store forskel. Vi forsøger at lægge eksaminerne på det sædvanlige mødetidspunkt. Kan det ikke lade sig gøre, lægges de efter kl. 15. Vi giver besked senest en måned i forvejen, da det selvfølgelig er vigtigt, at alle bandmedlemmerne er med.

Vil du vide mere?

Har du spørgsmål, er du velkommen til at sende en e-mail til studieleder Esben Elvstrøm, lewe@musikkons.dk

Du kan udfylde tilmeldingsskemaet her.

Siden er sidst opdateret tir d. 10. juli 2018