Komponist-klassen fra Det Jyske Musikkonservatorium byder traditionen tro indenfor til ny musik-festivalen Panorama i Aarhus, hvor de studerende afholder en række koncerter efter forskellige koncepter.

Alle koncerterne byder på eksempler fra de nyeste tendenser inden for nutidens kompositionsmusik, skabt af lokale såvel som internationale komponister og musikere. Musikken er ikke alene fuldstændig ny, den giver også et godt blik ind i værkstedet hos fremtidens komponister, nemlig dem der netop i disse år er under uddannelse.

I år er festivalen mere omfattende end tidligere år. For tiden har konservatoriet hele 13 komponiststuderende på klassisk linie, og alle bidrager til festivalen. Desuden er der også bidrag fra studerende på den elektroniske linie, DIEM, så i alt 20 unge komponister har musik med, fordelt over syv koncerter.

Det betyder også, at den sædvanlige store diversitet i år er endnu større og programmet endnu mere mangfoldigt – fra soloværker over kammermusikværker til orkestermusik og performancekunst. 


Komponist-klassen glæder sig til at dele ny musik med både velkendte og nye ansigter og ører og vil meget gerne gå i dialog om værkerne og samtiden efter hver koncert med alle interesserede.

PROGRAM

Onsdag d. 6. marts kl. 19.30 - Kammermusiksalen, Musikhuset Aarhus
Åbningskoncert med det internationale ”ensemble airborne extended”, der byder på en række uropførelser for besætningen harpe, cembalo/tasteinstrumenter samt tvær- og blokfløjte. Koncerten er resultatet af en tre-dages workshop mellem komponiststuderende og ensemblet.

Torsdag d. 7. marts kl. 17.00 - Kammermusiksalen, Musikhuset Aarhus
’Kaleidoscope I’-koncert - hvor der efter hvert stykke sker et markant skifte, så opmærksomheden skærpes på alle detaljerne i de enkelte stykker. Primært med fokus på solo-stykker for diverse instrumenter.

Torsdag d. 7. marts kl. 20.00 – Radar, Godsbanen
AUT Præsenterer: ’Ocean of Sound’ med guitaristen Kobe Van Cauwenberge samt cellist, sangerinde og elektronisk musiker Gyda Valtysdottir. Eksperimentel lyd-performance med musik man kan svømme i, flyde ovenpå og dykke ned i.

Fredag d. 8. marts kl. 17.00 – Lille Sal, Musikhuset Aarhus
Koncert med Ensemble Pluma med værker for sinfonietta samt indslag for mindre besætninger. Ved koncerten forholder ensemblet sig åbent til begrebet (a)tonalitet og spiller dels ny musik med et stærkt tonalt præg, dels ny musik, hvor det tonale bliver stærkt udfordret.

Fredag d. 8. marts kl. 20.00 – SPLAB, Det Jyske Kunstakademi
Uropførelser af en række stykker, der især fokuserer på performance.

Lørdag d. 9. marts kl. 20.00 - Kammermusiksalen, Musikhuset Aarhus
’Kaleidoscope II’-koncert - hvor der efter hvert stykke sker et markant skifte, så opmærksomheden skærpes på alle detaljerne i de enkelte stykker. Primært med fokus på stykker for mindre, kammermusikalske besætninger.

Lørdag d. 9. marts kl 22.00 – Klubscenen, Musikhuset Aarhus
’Panorama-electro’-koncert med elektronisk musik, hvor komponisterne har deres helt egen tilgang til et traditionelt natklubs-DJ-sæt.


Der er gratis adgang til samtlige koncerter i Musikhuset og på Det Jyske Kunstakademi.
Der er entré til torsdagens koncert på Godsbanen, dog gratis for medlemmer af AUT.
Alle er velkommen.

Mere info på www.facebook.com/RAMAcomposition.

Komponistklassen har afholdt Panorama Festival siden 2015.
Læs om festivalens historie her.

Siden er sidst opdateret ons d. 27. februar 2019