Underviserkoncert – ekstrem orgelmusik!

Onsdag d. 27. marts 2019 kl. 17.00
Symfonisk Sal, Musikhuset Aarhus

Fri entré


Organist, komponist og underviser i musikteori Morten Ladehoff er ikke bange for at gå helt til kanten, hverken med sin egen eller med andres musik.

Ved koncerten opfører han bl.a. Georgy Ligetis skelsættende men kun sjældent opførte værk ”Volumina”, der skydes i gang ved at der blæses luft igennem samtlige orgelpiber på et stort koncertsals-orgel; en øredøvende og gruopvækkende støj uden sidestykke!

Ladehoff spiller desuden Luciano Berios ”Fa-Si”, et andet klassisk avantgardeværk, hvor musikken med afsæt i tonerne F og G på virtuos vis folder sig ud og forgrener sig i vildtvoksende strukturer.

Endelig er der to uropførelser på programmet: Nicolai Worsaaes ”Krabbeln, Buß und Reu”, som tager udgangspunkt i en af arierne fra Bachs Matthæuspassion. Arien kommer kun svagt til syne i dekonstruerede fragmenter, der er indhyllet i et komplekst fletværk af toner og dissonerende klange.

Den anden uropførelse er Morten Ladehoffs egen ”CONT. ACT” for orgel, elektronik og objekter. Orglets spillebord er omdannet til et virvar af tøjklemmer, kontakter og piezo-mikrofoner, og musikken konstitueres som en hektisk koreografi i takt med at de forskellige kontakter tændes og slukkes.

Siden er sidst opdateret man d. 18. februar 2019