Georg Friedrich Händel: Flavio

Vaskeægte barok-opera - opført (næsten) som i gamle dage

Helsingør Theater, Den Gamle By, Aarhus
Lørdag den 10. november kl. 15 og kl. 19.30

Billetter: kr. 100,-
Student/pensionist: kr. 75,-
Gå til billetsalg.
Se programhæftet.


Flavio er et højspændt drama med jalousi, mord og alt det, der får publikum helt ud på kanten af stolene. Kong Flavio og personagerne omkring ham bedrager og lyver for hinanden i et kompliceret magt- og kærlighedsspil, men det hele ender med at de rigtige får hinanden til sidst.


Operaen bliver opført i et samarbejde mellem Det Jyske Musikkonservatorium og Aarhus Symfoniske Orgelfestival. Som på Händels tid bliver der spillet små orgelkoncerter i pauserne mellem de tre akter for at underholde publikum - der også vil blive opfordret til at opføre sig præcist så løssluppent, som man gjorde dengang:  heppe på heltinden og buhe af skurken og i det hele taget ikke sidde alt for stille på rækkerne i det fine, gamle Helsingør Teater.

Opsætningen bliver ganske enkel, med et minimum af moderne lyssætning, gamle kostumer, den faste scenografi på Helsingør Teater med enkle, malede kulisser og kun få rekvisitter – alt sammen for at genskabe stemningen på en operascene i begyndelsen af 1700-tallet.

Både Frode Stengaard, der står for indstudering af sangerne, og Søren K. Hansen, der dirigerer opførelsen, har stor erfaring i at arbejde med barokmusik og vil i en vis udstrækning få de studerende sangere og musikere til at synge og spille efter tillempet original opførelsespraksis. Tenoren Jens Krogsgaard står for instruktionen.

Der medvirker i alt 20 sangere (syv solistroller er dobbelt castede) og 17 musikere. Alle medvirkende sangere og musikere er studerende ved Det Jyske Musikkonservatorium, men hele produktionsholdet omkring opsætningen er professionelle. Tre manderoller, som på Händels tid blev sunget af kastrater, bliver sunget af mezzosopraner.


Læs om handlingsforløbet, den historiske baggrund m.m. i programhæftet.

Siden er sidst opdateret fre d. 2. november 2018