Århundredets Festival 2018:
La Belle Epoque

Igen i år er Det Jyske Musikkonservatorium markant tilstede ved Folkeuniversitetets Århundredets Festival, som denne gang har fokus på perioden mellem den fransk/tyske krig (1871) og udbruddet af 1. verdenskrig (1914). En periode rig på nybrud og fantasifuldhed i kunstens verden – og ikke mindst i musikkens verden.

Studerende og undervisere fra konservatoriet kaster på forskellig vis lys på og lader sig inspirere af perioden.

Se mere om det enkelte arrangement ved klik på titlen.
Der er gratis adgang til alle arrangementer.


Lørdag d. 3. marts
Musikhuset Aarhus, Lille Sal, kl. 19.00-20.00

Nature Is a Temple - music by contemporary songwriters
Skelsættende lyrik af poeter som Baudelaire, Rimbaud og Verlaine fra sidst i 1800-tallet får helt nyt liv, når fem unge sangskrivere fra Det Jyske Musikkonservatorium giver digtene et moderne, elektronisk, organisk, mangfoldigt og genreløst udtryk.


Søndag d. 4. marts
Musikhuset Aarhus, Kammermusiksalen, kl. 15.00-16.00

Barcelona 1900
Musik fra guitarens anden guldalder. Med komponister og guitarister som Francisco Tárrega og siden Miguel Llobet nåede romantismen et højdepunkt. Lektor i klassisk guitar, Frederik Munk Larsen, spiller på et originalt instrument fra tiden.


Mandag d. 5. marts
Musikhuset Aarhus, Lille Sal, kl. 19.30-20.30

Rachmaninov – en fortællekoncert
Rachmaninov opfattes traditionelt ikke som en La Belle Epoque-komponist, men han levede i og er meget relevant for perioden. Solistklassestuderende Elisabeth Colding Sivertsen spiller udvalgte værker og fortæller om musikken og om Rachmaninovs liv.


Onsdag d. 7. marts
Musikhuset Aarhus, Lille Sal, kl. 19.30-20.30

Mennesket og teknologien - en visuel koncertforelæsning
Sammen med en forsker og en visual artist byder vokalgruppen Echoes in Veil på en moderne, interaktiv og flermedial oplevelse af den omfattende industrielle udvikling under La Belle Èpoque; en tid hvor mennesket gjorde store opdagelser og samfundet blev voldsomt effektiviseret. Echoes in Veil er et vokal-kooperativ, der også bruger elektroniske beats og live vokal-mixing.

Siden er sidst opdateret tir d. 13. februar 2018