Rytmisk korledelse (KA)

Kandidatuddannelsen i rytmisk korledelse er en 2-årig overbygning med fokus på nutidige udtryksformer og metodik og på udvikling af dine personlige og faglige kompetencer på det højeste kunstneriske og pædagogiske niveau inden for kunstnerisk ledelse af rytmiske vokalensembler.

Uddannelsen er tilknyttet RAMA Vocal Center i Aalborg, som er et internationalt anerkendt center for ”Innovative Choir Leading”, udviklet af professor Jim Daus Hjernøe.

Uddannelsen

På kandidatuddannelsen bliver du uddannet til som korleder at lade sangerne være medansvarlige i den musikalske proces, både i nodebaseret musik og ved hjælp af improvisation. Sangernes medansvar tjener som et værktøj til at højne såvel den musikalske refleksion som det musikalske udtryk.

Uddannelsens musikalske rødder findes i den rytmiske, skandinaviske vokalmusik, men på uddannelsen arbejder vi bredt med pop, rock, jazz, verdensmusik og improvisation.

Internationalt studiemiljø

Det vil i visse tilfælde være muligt at følge den ugentlige holdundervisning i Aalborg som distance learning studerende fra udlandet via en digital videoforbindelse med høj hastighed og med egen øvegruppe til rådighed lokalt. Denne mulighed giver kandidatuddannelsen en moderne og international kvalitet. For alle studerende gælder at den ugentlige undervisning suppleres af campus-ophold over flere dage i Aalborg mindst tre gange per semester.

Undervisning

Som udgangspunkt planlægges undervisningen onsdage og torsdage, dog kan der være fag mandage med mulighed for online deltagelse.
Herudover kommer 8 campus uger. 6 uger fra tirsdag til lørdag (datoerne findes allerede på hjemmesiden under RAMA Vocal Center), 1 uge til eksamensforberedelse og 1 uge på sommerkursus.


Underviserne


Underviserteamet er et af de stærkeste i verden, med referencer til både Bobby McFerrin, The Real Group, Touché og Vocal Line og med de bedste gæsteforelæsere inden for bl.a. beatboxing og concert design. Blandt de tilbagevende gæsteunderviser kan nævnes RoxorLoops og Astrid Vagn-Pedersen. Se mere i undervisernes personlige profiler t.h.

Bifag

Uddannelsen omfatter bifagene hørelære, improvisationsteori, SSB (sang, spil og bevægelse), sang, klaver, stemmeteori, arrangement og valgfrit flexfag.

Besøg RAMA Vocal Center.

 

Siden er sidst opdateret tor d. 8. februar 2018

HVEM UNDERVISER?

Jim Daus Hjernøe, professor
Peder Karlsson, adjungeret prof.
Malene Rigtrup, adjunkt
Jesper Holm, adjunkt