Masteruddannelsen i rytmisk korledelse
(M-RK)

60 ECTS - deltidsstudium

Bemærk at den engelske betegnelse for denne uddannelse er Professional Master

RAMA Vocal Center ved DJM i Aalborg har en meget stærk profil på Det Jyske Musikkonservatorium (DJM) og er internationalt anerkendt som et førende center i Europa for innovation, uddannelser, videreuddannelser og digital læring på højeste niveau inden for rytmisk korledelse.

"Hvordan får man kormusik til at lyde rigtigt når det drejer sig om pop, rock, jazz, gospel, world, improvisation og vocal painting? Det er en udfordring mange kor og vokalgrupper støder på i såvel prøvesituationer som ved koncerter, når disse genrer skal performes." 

Masteruddannelsen i rytmisk korledelse giver dig svarene på denne udfordring, hvor kordirigenter fra hele verden kommer til RAMA Vocal Center i Aalborg som studerende for at blive undervist af et lærerteam i særklasse:

  • 'The Intelligent Choir Philosophy & Vocal Painting' - udviklet af professor Jim Daus Hjernøe
  • 'Singers' Tools' - udviklet af adj. professor Peder Karlsson
  • Conductors' Toolbox - udviklet af adjunkt Jesper Holm 
  • 'Arranging & Interpretation Tools' - udviklet af adjunkt Malene Rigtrup
  • Desuden fællestimer, fælleskor, undervisning i sang af Sus Steensig, stemmeteori af Signe Højmark, klaver af Jens Nørholm, hørelære/teori af Martin Granum, move & groove af Lene Nørgaard, pædagogik af Mie Olesen, beatboxing af RoxorLoops og koncert design af Astrid Vang-Pedersen.

Om uddannelsen

M-RK er for musiklærere og andre med en bestået musikuddannelse indeholdende korledelse på bachelorniveau eller tilsvarende kvalifikationer samt mindst 2 års relevant erhvervserfaring med korledelse.

Hovedvægten i uddannelsen ligger på opkvalificering af pædagogisk og kunstnerisk virksomhed inden for rytmisk korledelse på videregående internationalt niveau. Uddannelsen er professionsbaseret og ser studiekompetence som væsentlig for erhvervskompetencen.

Opbygning

Uddannelsen gennemføres som et deltidsstudium á fire semestre og udgør samlet ét studieårsværk på 60 ECTS. Uddannelsen kommer til at foregå på konservatoriets afdeling i Aalborg samt via online videokonferencer.

I praksis betyder det at man som studerende har 3 koncentrerede undervisningsforløb per semester i 2 år på boot camps i Aalborg, der løber fra torsdag-lørdag (find datoer nederst på siden). Herimellem mødes man ofte i studiegrupper via online videokonferencer, hvor man på baggrund af videooptagelser af praktik med eget kor får supervision og feedback af sine undervisere og medstuderende.

Studieplan

Studieplan, klik her

Generel information

Ansøgningsfrist, egenbetaling m.m. klik her

Optagelseskrav

En detaljeret beskrivelse af optagelseskravene finder du her

Der ansøges elektronisk her

Tidsplan:

1) Elektronisk ansøgning med relevante uddannelsespapirer udfyldes inden ansøgningsfristen d. 8. april (ingen video, dette er blot tilmelding til optagelsesprøve).

2) Den 10. april kl. 10-11 er der online fællesmøde med yderligere information om aflevering af opgave/video og selve optagelsesproceduren.

3) Den 26. april modtager du den tilstillede opgave, som skal afleveres senest 5. maj i en videooptagelse (se mere under optagelseskrav).

4) Optagelsesprøven finder sted 13. maj via internettet (interview, klaver og sangprøve).

Alt information modtages per e-mail fra Anne Vilsen.

Datoer for boot camps

Alle datoer findes her

Kontakt

Centerleder, professor

Jim Daus Hjernøe

Ansvarlig studieleder

Esben W. Elvstrøm

RAMA Vocal Center

Klik her

Siden er sidst opdateret lør d. 23. februar 2019

RAMA Vocal Center

Musikkens Hus, Aalborg
Korprøve udenfor Musikkens Hus, Aalborg
Vokalgruppe prøve
Online videokonference
Masterclass
Vocal Painting koncert med online solister
RAMA Voices synger koncert