Tidligere studerende fortæller:

 

Nicolai Lange, skoleleder på Aalborg Friskole

Det var en fornøjelse at tage diplomuddannelsen i Rytmisk musik og bevægelse i Århus.

Miljøet på studiet er rart, og det var dejligt at være en del af studiemiljøet selvom man ikke er fuldtidsstuderende. Og fedt at lærerne "går til den", når det handler om at udfordre vores musikalitet!

Det uddannelsesmæssige løft oplevede jeg som bredt. Det brede løft er rytmisk - i kroppen, i øret og i hovedet. Selvom jeg havde glædet mig rigtig meget til hovedinstrumentundervisningen, var det faktisk oplevelsen af hvordan SDS-delen (Sang-dans-spil) griber ind og rykker rundt på nogle ting indeni.

Jeg er uddannet fra lærerseminariet, hvilket gav mig redskaber til den didaktiske del. DRMB-studiet har gjort mig til en bedre musiklærer i den forstand, at jeg bedre kan hjælpe eleverne når musikken ikke rykker ordentligt. Jeg selv lytter mere nuanceret og har også fået redskaber til at arbejde med koblingen mellem den kropslige bevægelse og musikken.
Jeg er blevet meget mere rytmisk bevidst, hvilket har været det største for mig.

Studiet er "give-and-take". Danseprøven (som måske er den de fleste ser frem til ved optagelsesprøven) er et fint billede på, at man skal have hele sin krop med på studiet.

Det er svært at beskrive - men som Keith Richards lettere omskrevet fortæller: "DRMB skal opleves fra halsen og nedad!"

Så tag bare afsted, og lad dig ikke afskrække af de dygtige lærere. De er også på kons fordi de er dygtige formidlere og åbne mennesker!

Mange hilsner
Nicolai (10.1.2011)

Siden er sidst opdateret lør d. 30. september 2017