Balkan-koncert

Eva Salina, vokal, og Peter Stan, accordion

Onsdag d. 17. maj kl. 20.00
“Falken”, lokale 226, Det Jyske Musikkonservatorium

Fri adgang
OBS: Begrænset plads!


Eva Salina er en internationalt anerkendt sanger og underviser inden for traditionel Balkan-musik. Hun er selv oplært hos nogle af tidens største Balkan-musikere og blev i 2015 en del af Fellowship-programmet under NYFA (New York Foundation for the Arts) inden for området Folk/Traditional Arts. Hun har udgivet flere plader og har optrådt i mange forskellige sammenhænge både på Balkan og i Europa og USA. 

Peter Stan har serbisk roma-baggrund og mestrer sit instrument legende og innovativt. Efter 30 år i New Yorks musikliv har han en enorm musikalsk spændvidde. Sammen med Salina præsenterer han et bredt udsnit af romaernes vidt forgrenede sangskat, der indeholder både smerte og glæde. 

Om eftermiddagen inden koncerten holder de to gæster workshop for konservatoriets studerende. Her bliver de studerende præsenteret for forskellige Balkan-stilarter, og de skal selv prøve kræfter med et par sange og under kyndig vejledning leve sig ind i det fremmedartede tonesprog.  Der bliver bl.a. fokus på frasering, ornamentering og improvisation.

Siden er sidst opdateret tor d. 11. maj 2017