DJM på Aarhus Festuge 2016 – Upside Down

Et klassisk blæserorkester, der spiller jazz; et kæmpe rockband fuld af klassiske musikere; og original musik fra Mali tilsat et betydeligt stænk vestlig pop. Det Jyske Musikkonservatorium tager temaet fra Aarhus Festuge 2016 helt bogstaveligt: Upside Down!

Traditionen tro byder DJM i Aarhus på en række medrivende koncerter og shows, hvor festugens publikum kan opleve, hvad de dygtige unge studerede mestrer allerede her ved semesterstart.

Ebony Concerto - Symphonic Wind Band

Konservatoriets blæserorkester, RAMA Symphonic Wind Band, spiller Igor Stravinsky’s Ebony Concerto, som Stravinsky skrev til Woody Hermans big band i 1945. Klassisk og jazz smelter sammen – ligesom i den efterfølgende musik af Kurt Weil, fra Dreigroschen Oper og sangen Berlin im Licht. Ind imellem spiller orkestret Kurt Weils violinkoncert, der er mere klassisk i udtrykket. Konservatoriets violin-lektor Mo Yi er solist, og hele koncerten dirigeres af professor Niels-Ole Bo Johansen.

Onsdag d. 31/8 kl. 19:30 - Musikhuset, Symfonisk Sal
Se mere her.

”Swim Baby Swim” – rockopera med kor og strygere

Rockoperaen "Swim baby swim" er en stemningsfuld pop-rock rutsjebanetur gennem skiftende musikalske landskaber; en suite af sange med inspirationskilder som Queen, Beach Boys og Beatles, og med en kæmpe besætning, der både omfatter et rytmisk band, et kammerkor og mere end 25 klassiske strygere og blæsere. Musik og tekster er skrevet af studerende på sangskriverlinien Hans Edward Andreasen, færøsk sanger og guitarist med en fortid i bandet The Dreams. Med ”Swim Baby Swim” debuterer han med sit nye band Swardi. Teksterne kredser omkring individets indre og ydre kampe om overlevelse og succes.

Lørdag d. 27/8 kl. 20:00 - Musikhuset, Rytmisk Sal
Søndag d. 28/8 kl. 15:00 - Musikhuset, Rytmisk Sal
Se mere her.

Mali & Denmark - Goes Upside Down

Et gigantisk show med kor, orkester og dans, og med mester-musikere fra Mali. Showet præsenterer den stolte musiktradition fra det vestafrikanske land - men vender også "op og ned" på musikken ved at tilsætte elementer fra vestlig popmusik.  De medvirkende er studerende fra Det Jyske Musikkonservatorium, suppleret med studerende i moderne dans fra Holland og Sverige, som besøger konservatoriet i forbindelse med det internationale danseseminar ”Next Move”.

Som det helt store scoop er det lykkedes få tre eminente musikere med fra Mali: Mamadou Sidiki Diabaté, der stammer fra en meget gammel familie af kora-spillere, som også har en lang tradition for historiefortælling; Safi Diabaté, der regnes for en af tidens helt store sangere fra Mali, med stor udstråling på scenen; og Charles Niare, der er en af de unge lovende sangere og dansere fra konservatoriet i Bamako, med en stemme, der kan minde om en saxofon!

Søndag d. 28/8 kl. 21:00 - Mølleparken
Mandag d. 29/8 kl. 20:00 - Musikhuset, Rytmisk Sal
Tirsdag d. 30/8 kl. 19:00 - Mølleparken
Onsdag d. 31/8 kl. 22:00 - Mølleparken
Se mere her.

Ups Ide Down(town) – de studerendes egen koncerter

Udover de store projekter stiller en lang række studerende op med deres egne små ensembler, sat sammen til lejligheden, som de præsenterer på scenen i Mølleparken. Egne ideer, præsenteret Down(town)! Her kan festugens publikum opleve mangfoldigheden og bredden blandt de studerende.

Søndag d. 28/8 kl. 15-22 - Mølleparken
Tirsdag d.30/8 kl. 19-23 - Mølleparken  
Onsdag d.31/8 kl. 19-23 - Mølleparken   

Siden er sidst opdateret fre d. 26. august 2016

Se foto-serier fra prøverne i ugen op til Festugen:

Mali & Denmark Upside Down
"Swim baby Swim"
Symphonic Wind Band