Julekoncert med DJMs Bigband

Torsdag d. 17. december kl. 20.00
Musikhuset Aarhus, Rytmisk Sal
Fri entré

Hvert år turnerer Det Jyske Musikkonservatoriums Big Band rundt med et program for at give musikken det løft, der kun kan opnås ved at spille det samme repertoire igen og igen - lige som de store amerikanske big bands f. eks. gjorde i 40erne. I år er big bandet rundt på fem forskellige gymnasier og højskoler i uge 50-51. Turnéen slutter med denne koncert i Aarhus.

Repertoiret er dog langt fra den musik, som Count Basie og Duke Ellington spillede. Det Jyske Musikkonservatoriums Project Big Band spiller næsten udelukkende ny bigband musik, skrevet af de studerende, der afspejler Det Jyske Musikkonservatoriums meget brede stilistiske profil. Al musikken er skrevet af forskellige komponister og sangskrivere, som samtidig er studerende på konservatoriet.

Især vil koncerten i år bære præg af de internationale studerende på Nomazz-uddannelsen (Nordisk Master i Jazz), der udbydes i samarbejde med konservatorierne i Helsinki og Stockholm. 12 forskellige komponister fra Tyskland, Portugal, Belgien, Schweiz, Finland og Estland har været i sving. Det hele holdes sammen af orkestrets faste dirigent Jens Chr. ”Chappe” Jensen, som også er leder af Blood Sweat Drum+Bass

Siden er sidst opdateret man d. 7. december 2015