Aftagerpanel

Konservatoriets aftagerpanel består af fem medlemmer, som repræsenterer aftagerne af de færdiguddannede musikere, musiklærere m.m. Medlemmerne skal tilsammen have erfaring med og indsigt i konservatoriets uddannelsesområde og ansættelsesområder.

Medlemmerne udpeges på grundlag af deres personlige egenskaber samt erfaring med og viden om det relevante arbejdsmarked.

Aftagerpanelets opgave er at rådgive rektor om uddannelsernes kvalitet og relevans for samfundet samt om udvikling af nye og eksisterende uddannelser og udvikling af nye undervisnings- og prøveformer.

Se evt. mere i Bekendtgørelse om aftagerpaneler

Formand: Palle Kjeldgaard, musikskoleleder, tidl. orkesterchef

Aftagerpanel ved Det Jyske Musikkonservatorium 2014

Palle Kjeldgaard er violinist og tidligere musikchef for først Aalborg og indtil juni 2016 Aarhus Symfoniorkester. Inden da var Kjeldgaard i 14 år koncertmester for 2. violingruppen ved Aalborg Symfoniorkester. Siden juni 2016 er han fagskoleleder for musikskolen under Viborg Kulturskole.

Palle Kjeldgaard repræsenterer i aftagerpanelet ansættelsesmyndigheden inden for den klassiske genre, dvs. aftageren af uddannede klassiske musikere og solister.

Julie Heebøll Clausen, musikskoleleder

Julie Heebøll Clausen er uddannet musikpædagog, udøvende folkemusiker og har undervist i folkemusik i mange år, blandt andet ved Syddansk Musikkonservatorium og Skuespillerskole (tidl. Det Fynske Musikkonservatorium). Julie Heebøll er i dag leder af Skanderborg Musikskole med ca. 1000 elever og 45 lærere.

Heebøll underviser selv på musikskolen i klarinet. Hun var midt i 90’erne med til at starte de folkemusikalske ROD-stævner, som var en af forudsætningerne for etableringen af folkemusiklinjen på Det Fynske Musikkonservatorium. 

Julie Heebøll repræsenterer i panelet aftageren fra det pædagogiske område. Hun er desuden en yngre, kvindelig repræsentant for en mindre/mellemstor jysk musikskole.

Bent Grønholdt, redaktør

Bent Grønholdt er cand. phil. i musikvidenskab og har siden 1979 været ansat i DR, hvor han har beklædt adskillige ledelsesfunktioner inden for DR’s klassiske musikområde. Bent Grønholdt indgår i dag i P2s kanalledelse som redaktør med særligt ansvar for kanalens livemusikprogrammer og -produktion, herunder kunstnerisk udvælgelse, kontraktforhandling, samarbejdsprojekter m.m. Desuden har Bent Grønholdt tæt kontakt til DR’s ensembler. Som musikproducer har Grønholdt stået bag en lang række indspilninger af klassiske musik.

Bent Grønholdt er en central person i dansk musikliv med kontakt og samarbejdsrelationer til stort set hele det klassiske musikliv og har således indgående kendskab til musiklivets struktur, udviklingsmuligheder og behov. Han er desuden ansvarlig for DR P2s samarbejde med Den europæiske Radiounion, EBU.

Gunnar Kloppenborg Madsen, direktør

Gunner Madsen har et indgående kendskab til det rytmiske musikliv i Danmark, først og fremmest gennem mangeårigt lederskab af ROSA (Dansk Rock Samråd), men også som direktør i SPOT Festivalen i Aarhus og som formand for STRØM Festivalen i København.

Gunnar Madsen har bl.a. arbejdet meget med musikeksport, bl.a. som næstformand i MXD, Music Export Denmark, og som formand for NOMEX, Sammenslutningen af Nordiske eksportkontorer. Han er også medlem af Aarhus Musikhus' Advisory Board samt af bestyrelserne for Nørrebro Teater og for DEConcert, en sammenslutning af store europæiske musikfestivaler.

Anna Berit Asp Christensen, kurator m.m. 

Anna Berit Asp Christensen er musikteoretiker, skribent og kurator med særligt fokus på den eksperimenterende kunstmusik og lydkunst og på dens muligheder. Hun kuraterede i 2007 SPOR festival under titlen Composing What? og tiltrådte efterfølgende som direktør for SPOR festival i delt lederskab med Anne Marqvardsen. I 2008 initierede hun SCENATET, ensemble for kunst og musik, hvor hun i dag er ansvarshavende kurator.

Anna Berit Asp Chrisensen sad i det kunstneriske udvalg under SNYK (genreorganisation for ny musik) i perioden 2009-2011. I 2012 modtog hun Dansk Komponistforenings Musikpris for sit engagerede arbejde som formidler og arrangør.

 

Siden er sidst opdateret man d. 5. september 2016

Palle Kjeldgaard

Julie Heebøll Clausen

Bent Grønholdt
Gunnar Madsen
Anna Berit Asp Christensen