• DJM huser Orkester Norden

    fre d. 20. juni

    Danmark er vært for Orkester Norden de næste 5 år, og Det Jyske Musikkonservatorium er blandt partnere bag værtsskabet. 80 unge musikere fra hele Norden og Baltikum mødes fra d. 23. juni og tre uger frem i Musikkens Hus, Aalborg, til det fællesnordisk prestigeprojekt, som hver sommer samler nogle af de dygtigste studerende fra de nordiske musikkonservatorier til 3 uger med workshops, masterclasses, orkesterprøver og koncerter.

    Alle fem nordiske lande samt de tre baltiske lande er repræsenteret i orkestret. Danmark stiller i år med det største kontingent af deltagere, 20 i alt, heraf 4 fra Det Jyske Musikkonservatorium. Konservatoriet stiller optimale fysiske rammer til rådighed for prøver, workshops og masterclasses, som netop afholdes på konservatoriets afdeling i Musikkens Hus i Aalborg.

    Elever fra Nordjyske kulturskoler inviteres til at overvære prøver og koncerter, der vil være ”pop up” kammerkoncerter i byens rum, og orkestret spiller et par lokale koncerter i Dronninglund Slotskirke og i Hjørring Gymnasiums festsal. Efter 14 dages intensivt orkesterkursus i Aalborg tager orkestret på turne, hvor de unge musikere kommer til at spille i Danmarks fire nyeste symfoniske koncertsale i Aalborg, Aarhus, Sønderborg og København.

    Se mere på orkestrets hjemmeside.

Månedsvisning: Vælg måned
Show month

Søg i nyheder