• Lærerstuderende og konservatoriestuderende læser sammen

    fre d. 13. juni

    Efter sommerferien begynder et helt nyt og unikt samarbejde mellem DJM og læreruddannelsen ved University College Nordjylland: Konservatoriestuderende og lærerstuderende skal i udvalgte fag have undervisningen sammen.

    Baggrunden for den nye fællesundervisning er den nye folkeskolereform, som bl.a. betyder flere musiktimer i folkeskolen og et tættere samarbejde mellem folkeskoler og musikskoler. I den forbindelse bliver der bl.a. brug for flere og for bedre uddannede musiklærere i folkeskolen. Derfor opretter UCN nu i samarbejde med konservatoriet en særlig musikprofil-linje på læreruddannelsen, hvor de lærerstuderende får mere end dobbelt så meget musik som i dag.

    Gennem den fælles undervisning vil de lærerstuderende blive udfordret og inspireret af de konservatoriestuderendes høje tekniske og kunstneriske niveau. Samtidig vil de konservatoriestuderende, som typisk får job på musikskoler efter uddannelsen, have god gavn af at møde den pædagogiske indsigt og forståelse, som deres nye studiekammerater fra læreruddannelsen kan bidrage med.

    På folkeskolen.dk er der en aktuel artikel om det nye samarbejde. Se også opslaget på UCN's hjemmeside eller pressemeddelelsen fra UCN.

Månedsvisning: Vælg måned
Show month

Søg i nyheder