• At forudsige musiklytning

    man d. 3. februar

    Forskningsprofessor Peter Vuust fra DJM har sammen med kolleger fra Aarhus og Helsinki været med til at udvikle en helt ny metode til at afkode hjerneaktivitet under musiklytning. Det nye er, at man nu er i stand til at scanne forsøgspersoner kontinuerligt, mens de lytter til rigtig musik. Hidtil har det kun været muligt at skanne og sammenligne hjerneaktiviteten til små brudstykker af musik. Den ny metode gør det muligt at indfange hele den musikalske oplevelse, ikke kun delelementer af musikken.

    I en forsøgsopstilling havde forskerne skannet en gruppe forsøgspersoner mens de lyttede til en række beatles-numre. En ny forsøgsperson blev skannet på samme måde, mens han lyttede til nogle af de samme numre. Bagefter kunne forskerne sige hvilke af numrene den nye forsøgsperson lyttede til, blot ved at sammenligne hjerneaktiviteten med den første gruppe.

    De banebrydende forskningsresultater er offentliggjort i fagmagasinet NeuroImage og er nu også blevet omtalt i det højt profilerede Wired Magazine. Se mere i pressemeddelelsen fra DJM.
Månedsvisning: Vælg måned
Show month

Søg i nyheder