• Afghanske musikstuderende til Aarhus

    tir d. 21. august

    Fire unge afghanere ankom i sidste uge til Aarhus, hvor de i tre måneder skal modtage undervisning og møde danske studerende og undervisere ved Aarhus Musikskole og Det Jyske Musikkonservatorium. De fire afghanere spiller klassisk vestlig musik, henholdsvis klaver, violin, trompet og klarinet. De er blandt de bedste på Afghanistan National Institute of Music, som i alt har ca. 150 elever, fra begyndere til et niveau lige under konservatoriet.

    Det Jyske Musikkonservatorium er dybt involveret i at opbygge en uddannelse på konservatorieniveau i Kabul, efter de mange år under Taleban, hvor musikudøvelse var strengt forbudt. Målet er at etablere en bacheloruddannelse – og på lang sigt at skabe basis for et professionelt symfoniorkester. Arbejdet indgår i konservatoriets GLOMUS-aktiviterer, det foregår i tæt samarbejde med Center for Kultur og Udvikling og er støttet af ambassaden i Kabul som en del af Danmarks samlede indsats for at supplere det militære engagement i Afghanistan med samfundsopbyggende tiltag.

    Leder af internationalisering Keld Hosbond var sammen med de fire unge afghanere gæst i P4 mandag eftermiddag, og sammen med lederen af Aarhus Musikskole var de unge i TV2-nyhederne mandag aften.


Månedsvisning: Vælg måned
Show month

Søg i nyheder