• DJM’s basuner på farten

    fre d. 20. april

    Det Jyske Musikkonservatoriums basunklasse har i marts og april været på udlandsbesøg, først i Tyskland og Letland, og i den forløbne uge hos konservatoriets samarbejdspartner i Texas, USA: University of Texas, Austin.

    Her har de studerende bl.a. været gennem en række ”speed lessons” hos UT-professor Nathaniel Brickens, tidligere præsident for ”International Trombone Association”, samt hos Alejandro Gutieres, der også er dirigent og i øvrigt kommer fra Costa Rica.

    Det har været nogle yderst udfordrende og inspirerende kulturmøder. Både i Tyskland og i USA er der f.eks. et helt andet forhold mellem underviser og studerende. Og i Tyskland var de meget begejstrede for den bløde og lyriske lyd, der præger nordisk basuntradition.

    Professor Niels-Ole Bo Johansen siger: ”Det er utrolig vigtigt at de studerende får flere tilgange til at arbejde med deres instrument; at de får flere farver og ideer at gøre godt med; at de oplever at ”det exceptionelle” har mange ansigter! Og det sker netop når man møder andre måder at gøre tingene på, som ikke nødvendigvis er hverken bedre eller ringere end herhjemme, blot anderledes.”

Månedsvisning: Vælg måned
Show month

Søg i nyheder