• Nye kraftcentre for sang

    fre d. 13. januar

    Syv nye kraftcentre for sang vil nu skyde op omkring eksisterende kormiljøer. Kor, kommuner, folkeskoler, musikskoler og erhvervsliv går sammen om at skabe ”best practise” miljøer for sang og sikre en fødekæde af unge sangere, der rækker fra folkeskolen og lokale kor til de konservatorieforberedende grundkurser og professionelle sangfaglige uddannelser. Kraftcentrene operettes efter en donation fra Det Obelske Familiefond på 6 mio. kr.

    Den Jyske Sangskole i Herning har taget initiativ til at skabe de syv nye kraftcentre for sang, inspireret af bl.a. Team Danmark og FC Midtjyllands Fodboldakademi. Ophavsmand til projektet er Mads Bille, kunstnerisk leder af Den Jyske Sangskole, som varetager et nationalt opdrag om at udvikle unge stemmer.

    Det Jyske Musikkonservatorium indgår som en af sangskolens faste samarbejdspartnere, bl.a. via studielektor Mads Kjær Jensen, som sidder i sangskolens bestyrelse. Desuden bliver et af de syv kraftcentre centreret omkring Aarhus Pigekor og Aarhus Domkirkes Drengekor; begge kor ledes af undervisere fra Det Jyske Musikkonservatorium.Månedsvisning: Vælg måned
Show month

Søg i nyheder