• Reinhold Friedrich adjungeret professor

  fre d. 7. januar

  Den tyske trompetist Reinhold Friedrich er netop udnævnt som adjungeret professor ved Det Jyske Musikkonservatorium. Udnævnelsen markeres med en koncert i Symfonisk Sal, Musikhuset Aarhus fredag d. 21. januar kl. 19.30.

  Siden midten af 1980’erne har Friedrich hørt til i den absolutte top af verdens trompetister. Han spiller alt fra Bach til Berio og har ikke mindst meget musik fra de sidste 50 år på sit repertoire.

  Friedrich er solotrompetist i eliteorkestret Lucerne Festivalorkester under ledelse af Berlinerfilharmonikernes tidligere chef, Claudio Abbado, og han har bl.a. optrådt som solist med BBCs symfoniorkester i London og med Concertgebouw Orkestret i Amsterdam. Friedrich har indspillet en lang række CD’er for flere af de store pladeselskaber, bl.a. sammen med Michala Petri.

  Aftalen med Reinhold Friedrich om professoratet er kommet i stand via konservatoriets trompetdocent Kristian Steenstrup. Friedrich har flere gange været gæstelærer og givet masterclass ved Det Jyske Musikkonservatorium.

  Se mere om Reinhold Friedrich her.

Månedsvisning: Vælg måned
Show month

Søg i nyheder