• Simon Steen-Andersen fastansat som adjunkt

  ons d. 22. september

  Komponisten Simon Steen-Andersen er nu blevet fastansat som adjunkt ved Det Jyske Musikkonservatorium.

  Steen-Andersen (1976) er blandt de førende komponister i sin generation og desuden en af de mest efterspurgte og opførte danske komponister i dag.

  Steen-Andersen er selv uddannet fra Det Jyske Musikkonservatorium hos Karl Aage Rasmussen og Bent Sørensen og har desuden studeret i Tyskland og Argentina. Han har de seneste to år været timelærer i komposition ved Det Jyske Musikkonservatorium.

  Konservatoriets kompositionsklasse blev indtil 2007 ledet af professor Karl Aage Rasmussen. Rasmussen siger om sin arvtager:

  Han er i besiddelse af et sjældent kunstnerisk talent og potentiale, altid på jagt efter nye, originale forestillinger om musikalsk mening, sammenhæng og betydning. Desuden er han en meget åben, imødekommende, socialt intelligent person med storartede evner for at formidle og lære fra sig.

  Inden for det næste års tid er der allerede planlagt over 30 opførelser af Steen-Andersens musik, de fleste i udlandet, f.eks. i Holland, England, Tyskland, Argentina og USA. Han har vundet flere priser, senest ved det internationale komponist-grandprix Rostrum i Portugal 2010, og modtaget bestillinger på nye værker, aktuelt fra Donauschinger Musiktage samt Wittener Tage für Neue Musik.

  Simon Steen-Andersen har i et interview beskrevet sin egen musik på bl.a. denne måde:

  Mit mål er ikke serialismens dekonstruktion. Derimod er det en mangelaget oplevelse og et mangelaget værk, overfyldt med retninger, relationer og niveauer, der kæmper med hinanden om opmærksomheden.

  Se Simon Steen-Andersens hjemmeside.

Månedsvisning: Vælg måned
Show month

Søg i nyheder