• DJM-studerende bag strygerfestival i Grønland

    man d. 15. oktober

    Fra d. 16. til d. 24. oktober er der Unison Strings Festival i Ilulissat i Grønland, bl.a. med tre offentlige koncerter rundt omkring i Ilulissat. DJM-studerende Kristine Kier Jørgensen startede festivalen i 2014 sammen med sin kæreste, tidl. DJM-studerende Jakob Schmitz Mouridsen, som et nordisk projekt for strygerelever fra Danmark, Island, Færøerne og Grønland. Festivalen, som nu afholdes for 4. år i træk, skal udbrede den klassiske musikkultur i Grønland og være samlingssted for unge strygere fra Norden, som gerne vil have en oplevelse ud over det sædvanlige. Arbejdet har bl.a. medvirket til en større nysgerrighed på at høre mere om musikuddannelserne i Danmark. 

    Ved dette års festival medvirker et af tidens største grønlandske pop/rock-bands. Udover den klassiske afdeling med musik for strygeorkester, kammermusik og solist-koncerter spiller festivaldeltagerne en kæmpe koncert, hvor bandet spiller deres sange sammen med de ca. 50 strygere fra de 4 nordiske lande. 

    Festivalen har undervisere fra bl.a. Aarhus Symfoniorkester, DJM, Aarhus Musikskole, Tórshavnar Musikkskúli, flere forskellige musikskoler i Reykjavík og fra forskellige institutioner i Grønland. Projektet bliver støttet af Nordisk Kulturfond og Nordens Institut i Grønland, og i år yderligere af bl.a. A.P. Møller Fonden, Augustinusfonden, Rigsombudsmanden i Grønland og Avannaata Kommunia.

    Følg festivalen på Facebook.

Månedsvisning: Vælg måned
Show month

Søg i nyheder