• DJM på festugen

  fre d. 31. august

  DJM er igen i år massivt tilsted på Aarhus Festuge. Først og fremmest med det store festugeshow ”Fra samba til elektronika” med omkring 70 medvirkende sangere, dansere og musikere i Rytmisk Sal, Musikhuset Aarhus, lørdag, søndag og mandag, d. 1.-3. september. Der er gratis adgang.

  Desuden spiller en lang række store og små ensembler og solister på friluftsscenen i Mølleparken søndag d. 2., tirsdag d. 4. og onsdag d. 5. Her kan publikum opleve næsten alt inden for de rytmiske musikgenrer, fra hiphop og rap til old groves, R&B, moderne jazz og fusion, Nordic indie ambient samt poetisk pop med tyrkisk inspireret melodier. Sågar en mini-musical er der på plakaten onsdag!

  Koncerterne i Mølleparken bliver spillet af studerende, som i de fleste tilfælde ikke har spillet sammen før. Koncerterne viser hvor hurtigt de studerende kan få velfungerende sammenspil op at stå her ved starten af det nye studieår.

  Byens gæster kan også hver dag opleve en komposition af DJM’s nye lektor i elektronisk musik, Morten Riis, der sammen med Marie Koldkjær Højlund har skabt lydværket ”Hemmeligheder bygger bro” til klokkespillet i rådhustårnet. Byens borgere er hen over sommeren blevet opfordret til anonymt at dele en hemmelighed med en telefonsvarer. De to komponister har derefter samlet og omsat hemmelighedernes intonationer, stemninger og pauser til et abstrakt lydværk på 5 min, som klinger fra rådhustårnet alle dage kl. 15, 16 og 17.

  Endelig vil publikum også kunne møde flere studerende ”på egen hånd” i løbet af festugen, fx optræder sangskriverstuderende Mary Jeane i Det Turkise telt onsdag d. 5. september.

Månedsvisning: Vælg måned
Show month

Søg i nyheder