• DJM-underviser bag klaverfestival

    tor d. 14. juni

    Martin Lysholm underviser i klaver på DJM og driver desuden klaverskolen Gradus for talentfulde unge pianister. I samarbejde med Musikhuset Aarhus inviterer Gradus nu for sjette år i træk til klaverfestival med både unge talenter og erfarne verdenspianister. Festivalen afholdes med fire koncerter i Musikhusets Lille Sal fra lørdag d. 16. til onsdag d. 20. juni.

    Den yngste pianist er 9 år, den ældste er 82, og de kommer fra Kina, Rusland, Georgien, Litauen, Polen, Italien og Danmark. Publikum kan bl.a. møde den nu 17-årige Davit Khrikuli fra Georgien, der tog publikum med storm i 2013, da han vandt Aarhus International Piano Competition, og som fik store anmelderroser da han optrådte som solist med Aarhus Symfoniorkester i 2015, 13 år gammel.

    Aarhus-publikummet kan også genopleve 82-årige russiske Mikhail Voskresensky, der har en lang og glorværdig karriere bag sig. Blandt meget andet har han førsteopført Sjostakovitj 2. klaverkoncert i Europa og er en vidt efterspurgt kammermusiker. Det samlede program fremgår af Musikhusets hjemmeside.

Månedsvisning: Vælg måned
Show month

Søg i nyheder