• DJM-bidrag til nyt juleoratorium

    ons d. 6. december

    10 strygerstuderende fra DJM spiller med, og lektor i korledelse Carsten Seyer-Hansen dirigerer, når Århus Sinfonietta, Ars Nova og Concert Clemens på lørdag uropfører et helt nyt Juleoratorium af Thomas Agerfeldt Olesen. Værket er bestilt af sinfoniettaen, med udgangspunkt i Kulturby17’s slogan RETHINK.

    Agerfeldt Olesen gentænker en af julens helt store klassikere: Juleoratoriet af J. S. Bach fra 1734. Med reminiscenser af det klassiske værk skaber Olesen et portræt af det moderne menneskes syn på religion, menneskelighed og tradition.

    Komponisten fortæller: ”Mit stykke bliver en slags ’dogme-oratorium’, hvor et dogme er at følge den samme tekst som Bach har fulgt, både hvad angår evangeliet og Picanders poesi. Det er en anden tid, andre toner, en frihed til at bryde med alle regler, f.eks. at hente en anden tekst end den originale ind og bryde med dogmet om originaltekst.“ 

    Uropførelsen finder sted lørdag 9. december kl. 15.00 i Lukaskirken i Aarhus og gentages søndag i Randers og mandag i København. Både Agerfeldt Olesen og tenor-solisten Peter Lodahl er uddannet fra DJM. Læs mere her.

Månedsvisning: Vælg måned
Show month

Søg i nyheder