• Ny violin-professor

    tir d. 3. oktober

    Den dansk-kinesiske violinist Mo Yi er udnævnt til professor i violin ved DJM. Det er en erfaren musiker og musikpædagog, der fremover skal stå i spidsen for violinuddannelsen ved konservatoriet. Mo Yi kom til Randers Kammerorkester som 1. soloviolinist i 2010 og har en omfattende koncertvirksomhed som solist og kammermusiker i Europa, Ukraine, Rusland og Kina.

    Mo Yi har været tilknyttet Det Jyske Musikkonservatorium som underviser siden 2013, fra 2015 som lektor. Siden 2014 er Mo Yi desuden gæsteprofessor ved „Universität der Künste Berlin“, hvor hun har været tilknyttet siden 2004. Inden da var Mo Yi docent ved "Musikhochschule Lübeck" og ved "Central Conservatory of Music" i Beijing. Hun er også en efterspurgt underviser ved masterclasses i Europa, Israel og Asien. 

    Mo Yi er født i Wuhan, Kina, og fik sin første undervisning i violin som femårig. Hun tog sin Masters Degree i Beijing med højeste udmærkelse. Et stipendie bragte i 2000 Mo Yi til Tyskland, hvor hun studerede hos prof. Nora Chatain i Lübeck. Desuden studerede hun historisk opførelsespraksis og barokviolin hos førende specialister inden for området.

Månedsvisning: Vælg måned
Show month

Søg i nyheder