• Besøg hos trommernes konger

    fre d. 27. januar

    10 studerende og lærere fra RMB-uddannelsen (Rytmisk Musik og Bevægelse) er netop vendt hjem fra studietur til Matanzas i Cuba. Her besøgte de gruppen Los Reyes del Tambor, ”Trommernes konger”, der havde forberedt et 2-ugers intensivt og virkelig tjekket undervisningsforløb med fokus på to traditionsrige afro-cubanske stilarter: Santeria (bata-trommer, sange og gudedanse) og Palo.

    Gruppen Los Reyes har en varm forbindelse til Århus og har en del kontakter her. Gruppen har gæstet DJM for nogle år siden, og det var helt særligt at sidde i deres hus i Matanzas i varmen og se billeder af kendte ansigter fra bl.a. det danske friskolemiljø, fortælle lektor Lena Gregersen.

    ”Vi har levet af ris, bønner og kylling i alle afskygninger, vi har studeret flittigt, og nogle har købt bata trommer med hjem. Vi har drukket rom og stærk cubansk kaffe og nydt stor gæstfrihed hos vores lærere og gruppen omkring dem”, fortæller hun videre.

    ”Ingen gider snakke politik på Cuba, men musikken lever stærkt og løfter dagligdagen” slutter Lena Gregersen. ”Vi har taget lidt af det med hjem og glæder os til at vise det frem ved RAMA-festivalen til april og til JungleJam senere på året”.

Månedsvisning: Vælg måned
Show month

Søg i nyheder