• Kulturby-åbning

    tir d. 17. januar

    To af Det Jyske Musikkonservatoriums undervisere spiller en central rolle ved det store åbningsarrangement for Aarhus2017 lørdag d. 21. januar. Lektor i korledelse Carsten Seyer-Hansen dirigerer Aarhus Symfoniorkester og operakoret ved galla-åbningen i Musikhusets store sal og har været med til at planlægge det musikalske forløb ved den efterfølgende spektakulære procession gennem byen, ned til havnen.

    Processionen bliver ledet af musikken gennem byen, dels af forskellige kor, der synger live, dels af visuals med musikere fra Aarhus Symfoniorkester - de kan nemlig ikke stå ude og spille live i frost eller regn. Seyer-Hansen medvirker selv som dirigent, også i de forud indspillede sekvenser, og hans vokalensemble Concert Clemens er blandt de mange medvirkende kor. 

    Jakob Buchanan, der underviser rytmiske studerende i trompet, har skrevet værket 'Stemmer fra Rosenhøj', som tager udgangspunkt i Rosenhøjs mangfoldige nationaliteter og som kombinerer bigbandlyden med de unges egne stemmer, der fortæller om deres drømme på deres eget sprog. En del af værket kan høres allerede under åbningsparaden og på Aarhus Havn d. 21. januar.

Månedsvisning: Vælg måned
Show month

Søg i nyheder