• Luther-salmer i nyt lys

  man d. 14. november

  I anledning af 500 året for reformationens begyndelse i 1517 udgiver Den Danske Salmeduo en kombineret bog og CD med nye instrumentale fortolkninger af en række Luther-salmer. Netop salmesang på modersmålet var en af reformationens afgørende nyskabelser. Med de nye fortolkninger vil duoen vise melodiernes tidløshed.

  Saxofonist og docent Christian Vuust samt lektor Thorkil Mølle (musikhistorie og musikteori) fra DJM er begge dybt involverede i udgivelsen. Vuust som den ene halvdel af salmeduoen, Mølle som forfatter til størstedelen af de perspektiverende tekster om Luther, musikken og kirken i den medfølgende bog. Biskop Henrik Wigh-Poulsen og journalist Kåre Gade har også bidraget til bogen. Salmeduoens anden halvdel, pianisten Hans Esbjerg, er tidligere underviser ved DJM.

  Bog- og CD-udgivelse markeres med release-koncerter med Den Danske Salmeduo i Aarhus og København: Tirsdag d. 15. november kl. 17.00 på café-scenen i Musikhuset Aarhus, og søndag d. 20. november kl. 19.30 på Vartov, København V. Der er fri entré begge steder.

  Se mere her.
  Og se projektets præsentationsvideo på Youtube.

Månedsvisning: Vælg måned
Show month

Søg i nyheder